ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

101_0184Πίστη στους νόμους του κράτους και το σύνταγμα, ορκίστηκε σήμερα η νέα δημοτική αρχή του Τυρνάβου με το νέο δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση να κάνει λόγο για την αναγκαιότητα εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος της αυτοδιοίκησης

που έχει να κάνει με την προστασία του κοινωνικού ιστού, τον έλεγχο της κεντρικής εξουσίας και το βάθεμα της δημοκρατίας.

Παράλληλα ο κ. Σαρχώσης σημείωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να αναζητήσει τις δυνατότητες εξόδου από τη ζοφερή πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι η κρίση στην οποία έχει βυθιστεί εδώ και 5 χρόνια η χώρα έχει κάνει πολλά πισογυρίσματα που προοιωνίζουν αβέβαιο μέλλον.

101_0179Πάντως σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάχει ελπίδα και αισιοδοξία αφού η επιβίωση των Ελλήνων όπως αποδείχθηκε οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες τους.

«Με δύναμη και αυτοπεποίθηση θα τα καταφέρουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

101_0178Καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής ευχήθηκε και ο απερχόμενος δήμαρχος, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση Πολιτών» Αστ. Ροντούλης αφού τόνισε ότι η παράταξή του θα είναι αρωγός της νέας δημοτικής αρχής και θα ασκεί αντιπολίτευση με λογική ρεαλισμό και κατάθεση προτάσεων, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη στάση του λέγοντας:

«Θα συνδράμουμε στη βάση θεμελιωδών προϋποθέσεων που είναι:

-Να υπάρξει ξεκάθαρος οικονομικός απολογισμός και οικονομική διαφάνεια.

-Να εκπληρωθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις όλων.

-Δεν θα υπάρξουν διαιρέσεις και πολιτικές διάκρισης σε βάρος πολιτών. Σωστή οργάνωση των συζητήσεων στο δημοτικό συμβούλιο».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης αφού ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή, ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του θα αγωνιστεί για το συμφέρον του λαού όλου του δήμου. Θα ασκεί κριτική, επικροτώντας τα θετικά και καυτηριάζοντας τα αρνητικά.

Τέλος καλό έργο στη νέα δημοτική αρχή, ευχήθηκε και ο εκπρόσωπος της Διαδημοτικής Συνεργασίας Ανδρέας Γιαννόπουλος αφού για αντικειμενικούς λόγους απουσίαζε από την ορκωμοσία η επικεφαλής Αν. Ψύρρα.

Λίγο πριν την ορκωμοσία ο νέος δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εκλεγμένο και πρόσφατα αδικοχαμένο Γιώργο Αρβανίτη υποστηρίζοντας ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να τον τιμήσει σε ειδική τελετή για την πολύχρονη προσφορά του.

Τη σημερινή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Δημήτρης Γελαλής και Θωμάς Ψύρρας και οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Κιτσίδης και Δημήτρης Κουγιώνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ