ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

ΧΑΣΙΣ1Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς.

Κατά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που διήρκησε από προχθές (21-08-2014) έως χθες (22-08-2014) το πρωί, συνελήφθησαν δύο άτομα, πατέρας και γιος, ηλικίας 60 και 32 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής ναρκωτικών, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές με τη συνδρομή του ελικοπτέρου φυτεία κοντά σε ποιμνιοστάσιο, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αποτελούμενη από 47 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 2,7 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσαν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι εντοπίστηκαν  χθες το πρωί στην οικία τους και συνελήφθησαν.

Στο χώρο της φυτείας, αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο κοντινό ποιμνιοστάσιό τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • 54 μέτρα περίπου λάστιχου ποτίσματος με σταγόνα,
  • ένα σκαλιστήρι,
  • ποσότητα κάνναβης, βάρους 3,4 γραμμαρίων,
  • ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
  • ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου,
  • τρία κινητά τηλέφωνα και
  • ένα ζεύγος κιάλια κατόπτευσης.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ