ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 580.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

teilar_1Με νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς δόθηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η έγκριση για την υπογραφή σύμβασης ενός έργου προϋπολογισμού 580.000,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια συστήματος επεξεργασίας τροφίμων με υψηλή πίεση». Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Τμήμα Προμηθειών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, με κύριο του έργου το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τις υποδομές των εκπαιδευτικών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η απόκτηση του προτεινόμενου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι απαραίτητη για την επέκταση και ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ, την οργάνωση ερευνητικών εργαστηρίων, τη δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση ικανών και αξιόλογων επιστημόνων – μελών Ε.Π. και την καλύτερη παροχή του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου και των υποδομών του».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί μέρος της πράξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας «Εξοπλισμός ερευνητικών εργαστηρίων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ Θεσσαλίας)» συνολικού προϋπολογισμού 3,49 εκ.ευρώ. Το έργο υλοποιείται σταδιακά με επιμέρους συμβάσεις κατά την εξέλιξη των σχετικών διαγωνισμών. Αφορά σε σύστημα επεξεργασίας τροφίμων με υψηλή πίεση, που είναι το νέο πεδίο έρευνας για τη μακροχρόνια συντήρηση τροφίμων χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Με την προμήθεια του συστήματος αυτού αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΤΕΙ Θεσσαλίας στον τομέα έρευνας στην επεξεργασία τροφίμων.

Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά η υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΤΕΙ και αναδειχθέντος προμηθευτή στο σχετικό διαγωνισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ