Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

antifasismosΑνακοίνωση με την οποία καλούν τολαό της Θεσσαλίας να αντιδράσει στη συγκέντρωση της Χ.Α. έξω από το ΔΩΛ, την ώρα της ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής εξέδωσαν η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Καρδίτσας, το Στέκι Roso Nero Τρικάλων και η Αντιφασιστική Δράση Σκιάθου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η συγκέντρωση την οποία καλεί η Χρυσή Αυγή την Παρασκευή 29/8 στη Λάρισα, με αφορμή την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, παρουσία του προφυλακισμένου βουλευτή Π. Ηλιόπουλου, αποτελεί προσπάθεια νομιμοποίησης και υποστήριξης της δολοφονικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ευθύνονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζτάτ Λουκμάν καθώς και για εκατοντάδες ακόμη αιματηρές επιθέσεις (κάποιες θανατηφόρες) με ρόπαλα, μαχαίρια και κάθε άλλο είδος όπλων.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί όποιον αντιστέκεται (αγωνιστές εργαζόμενοι, απεργοί, στελέχη της Αριστεράς και των κινημάτων) και όποιον είναι διαφορετικός απέναντι στα ναζιστικά πρότυπά τους (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, ΑΜΕΑ).

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τι πέρασε ο λαός μας κάτω από τη μπότα της ναζιστικής κατοχής (το σύμβολο της οποίας ο Κασιδιάρης έχει ζωγραφισμένο στο χέρι του) και κάτω από το ζυγό των δικτατορικών καθεστώτων. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα εκατομμύρια θύματα του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Φράνκο τους οποίους οι χρυσαυγίτες υμνούνε.

Σε αυτή τη ναζιστική οργάνωση και όχι σε κάποιο παρθεναγωγείο είναι ηγετικό στέλεχος ο Ηλιόπουλος και οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι. Σήμερα όλοι αυτοί το παίζουν «αθώες περιστέρες» και «αγωνιστές που διώκονται» και αρνούνται με ευκολία τη ναζιστική ιδεολογία τους, παρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες τους με ναζιστικά σύμβολα. Άλλοι πάλι τα βρόντηξαν και κοίταξαν να σώσουν το τομάρι τους, όπως ο Χρ. Αλεξόπουλος (πρώην βουλευτής της ΧΑ στη Λάρισα ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε μετά τις αποκαλύψεις) και ο Στ. Μπούκουρας που έμεινε στη ιστορία για λεβέντικο κλάμα που έριξε στη βουλή…

Τα ψέματα των χρυσαυγιτών δεν πρέπει να μπερδεύουν κανέναν! Η Χρυσή Αυγή, όπως και ο φασισμός ιστορικά, αποτελεί το σιδερένιο χέρι του καπιταλισμού απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Για αυτό και το σύστημα, παρά τις προφυλακίσεις, ούτε θέλει ούτε και μπορεί να τους ξεριζώσει. Αντίθετα το «βαθύ κράτος» (αστυνομία, στρατός, μυστικές υπηρεσίες) μέρος του αστικού πολιτικού προσωπικού (Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης κα) αλλά και τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου (εφοπλιστές) στηρίζουν με χίλιους τρόπους τους φασίστες.

Μόνο η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να συντρίψει μια και καλή το ναζισμό. Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν χωράνε ούτε στη Λάρισα, ούτε στη Θεσσαλία ούτε πουθενά!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ