ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΕ ΟΔΟ ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ

τσιογκαςΑύριο Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ., η Διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, μπροστά από το χώρο του οικοπέδου που προορίζεται για νέο Εργατικό Κέντρο (δίπλα από το Τεχνικό Επιμελητήριο), διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή  μετονομασίας της οδού Καλλιθέας σε οδό ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ.

Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται σχετικό αίτημα που είχε διατυπώσει η Διοίκηση του ΕΚΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο και το οποίο έγινε αποδεκτό.

Ο Τάκης Τσιόγκας πέθανε στις 5 Απριλίου του 2010 σε ηλικία 54 ετών, χτυπημένος από την επάρατο. Κατάγονταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, και γεννήθηκε στη Δολίχη.

Φοίτησε στη Δημόσια Σχολή Εργοδηγών και εντάχθηκε από νωρίς στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, από τις τάξεις του οποίου έδωσε πολλούς αγώνες για το εργατικό κίνημα. Μαχητικός και ασυμβίβαστος κομμουνιστής, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, έγινε βουλευτής το 2001, διαδεχόμενος τον Γιάννη Πατάκη, και εξελέγη ξανά το 2004 και το 2007, ενώ το 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Στο 18ο συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.

Ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ