ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΡΟΧΕΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

βροχηΜε πολλές και τοπικά ισχυρές βροχές αναμένεται να συνοδευτεί η έναρξη του φετινού φθινοπώρου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως το διήμερο Τρίτη 2/9 και Τετάρτη 3/9, συνοδευόμενα κατά τόπους από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 1/9 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα επεκταθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα ενισχυθούν σημαντικά.

Το διήμερο Τρίτη 2/9 και Τετάρτη 3/9 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εξαιρουμένων των νησιωτικών τμημάτων του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται οι πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος έως και το τέλος της εβδομάδας, με αυξομοιώσεις ως προς την έκταση και ένταση των φαινομένων.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρού θα δωθούν σε επόμενη ανακοίνωση. Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

meteo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ