Η ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΟΔΟ ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ

tsiogasΗ Διοίκηση του ΕΚΝΛ, πραγματοποίησε σήμερα μια λιτή εκδήλωση για τη μετονομασία της οδού Καλλιθέας σε οδό Τάκη Τσιόγκα, στη μνήμη του πρώην προέδρου του ΕΚΝΛ και βουλευτή του ΚΚΕ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές η επιλογή του σημείου δεν έγινε τυχαία, αλλά σηματοδοτεί ένα ανεκπλήρωτο αίτημα δεκαετιών του ΕΚΝΛ προς τις κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, να κατασκευαστεί το νέο κτίριο του ΕΚΝΛ, σε οικόπεδο επί της οδού Καλλιθέας, το οποίο παραχωρήθηκε από την δημοτική αρχή Λάρισας, το 1986, στην τότε Εργατική Εστία (νυν ΟΑΕΔ), γι’ αυτό το σκοπό. Αυτό το αίτημα θα συνεχίσει να αποτελεί σταθερή διεκδίκηση του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, μέχρι την εκπλήρωσή του.

Η μετονομασία της οδού Καλλιθέας σε Τάκη Τσιόγκα, έγινε με απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της Διοίκησης του ΕΚΝΛ.

“Αποτελεί μια ακόμα τιμή στην πολύχρονη προσφορά και δράση του κομμουνιστή προέδρου του ΕΚΝΛ Τάκη Τσιόγκα στο εργατικό κίνημα της περιοχής μας, του πάντα πιστού στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στο πλευρό χιλιάδων άλλων ταξικών αγωνιστών.

Αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε αταλάντευτα και σήμερα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περικλείει η κατάσταση, για την ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ως βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η εργατική τάξη να ανατρέψει την βάρβαρη κατάσταση στην οποία την έχουν οδηγήσει το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι πολιτικές διαχείρισής του και να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και τα προβλήματα που την βασανίζουν”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαπλές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ