ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

farsala2Την Κυριακή, ορκίστηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων και των 27 τοπικών κοινοτήτων που απαρτίζουν το Δήμο Φαρσάλων.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Εντευκτηρίου Φαρσάλων, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα με τις ευχές της εκκλησίας, να ενώσω και τις δικές μου τις ευχές ώστε η νέα σας δημαρχιακή διακονία να είναι πλήρης επιτυχιών, να διαχειρίζεστε τα πράγματα του δήμου και της ευρύτερης περιοχής με επιτυχία, με σύνεση, με φωτισμό Θεού, με εντιμότητα στη ζωή σας και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από αυτά που έχετε προγραμματίσει προς όφελος του λαού και του τόπου που σας ανέδειξε δήμαρχο και δηλώνω ότι θα είμαστε δίπλα σας σε μια συμπόρευση για τον ευλογημένο αυτό λαό και τόπο. Καλή δύναμη στο έργο σας».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων που εκλέχτηκαν στον Δήμο Φαρσάλων και συγκεκριμένα των  Χρήστου Καπετάνου, της  Μαρίας Ιφου και του Αστέριου Μολόχα οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη δημοτική αρχή, σε μία δύσκολη εποχή, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση για την ανάπτυξη του δήμου και την ευημερία των πολιτών και όχι ασκώντας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Ακόμη χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τύμπας και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (με το ΣΥΡΙΖΑ) Ευάγγελος Δημητρακόπουλος οι οποίοι εξέφρασαν τη διάθεσή τους για συμπαράσταση και βοήθεια προς το Δήμο Φαρσάλων.

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φαρσάλων  Άρης Καραχάλιος ανέφερε τα εξής:

«Σεβασμιότατε, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίες – κύριοι,

Σήμερα είμαστε εδώ όχι μόνο για να υλοποιήσουμε την τυπική μας υποχρέωση, της ορκωμοσίας του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για να δηλώσουμε εμφατικά τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.

farsala1Η ολοκλήρωση του κύκλου της πρώτης δημαρχιακής θητείας μας επισημαίνεται, κατά γενική ομολογία και όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα των εκλογών, με θετικό πρόστιμο. Αισθάνομαι ευτυχής γιατί πραγματικά ο τόπος προχώρησε και οι προσπάθειές μας έφεραν αναγνωρίσιμα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλο το δίκτυο αξόνων στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική μιας δημοτικής αρχής. Ο τόπος βρέθηκε σε έναν οργασμό έργων και δη έργων υποδομής, που άρδην διαφοροποίησαν την εικόνα του και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έργα που για δεκαετίες, όχι μόνον δεν έγιναν, αλλά ούτε καν είχαν σχεδιαστεί ή δρομολογηθεί, καταφέραμε να τα κάνουμε πραγματικότητα σε τόσο σύντομο χρόνο.

Ως δήμαρχος θα συνεχίσω να ασκώ το διοικητικό και επιτελικό μου ρόλο ως επικεφαλής του συντονιστικού συλλογικού οργάνου της εκτελεστικής επιτροπής, που συγκροτείται από τους αντιδημάρχους.

Εμείς, ως δημοτική αρχή, κινηθήκαμε με σεβασμό στην εμπέδωση της λειτουργίας των οργάνων του δήμου με τις αρχές της δημοκρατικότητας και με διαρκή στόχευση την ανάπτυξη του τόπου, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής των δημοτών.

Η εντολή ευθύνης από το εκλογικό σώμα δόθηκε στον συνδυασμό μας, στα μέλη της παράταξής μας. Δόθηκε όμως και στους συναδέλφους των υπολοίπων συνδυασμών που εκλέχτηκαν. Ολοι μας είμαστε η επιλογή του εκλογικού σώματος και δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Τα όποια και όσα προβλήματα του δήμου μας, αυξημένα ή μη, όλοι μαζί καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε.

Οφείλουμε και πρέπει να δώσουμε ενώπιον των παρευρισκόμενων δημοτών δέσμευση για συνέχιση των ενεργειών δημιουργίας δήμου αντάξιου της μακρόχρονης ιστορίας του.

Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο ως κορυφαίο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας, ως όχημα αλλαγής του δήμου, με πνεύμα ενότητας, συλλογικότητας και υπευθυνότητας.

Οφείλουμε σεβασμό στα μέλη και στη λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου, για προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

Οφείλουμε να λειτουργούμε χωρίς διακρίσεις, με ήθος, διαφάνεια, επιμονή και αποφασιστικότητα.

Οφείλουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά, με θεμελιώδεις στόχους τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Οφείλουμε στην παρούσα οικονομική συγκυρία, με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και επιμονή να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε με τον προεκλογικό προγραμματικό μας λόγο.

Σας διαβεβαιώνω πως ό,τι σχεδιάζουμε, ό,τι θα γίνει και ό,τι προτεραιότητα θα θέσουμε, ο πολλαπλασιαστής θα είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης, γι΄ αυτό και του δίνουμε και θα του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας».

Κυρίες και κύριοι,

Αρχίζει νέος αγώνας μακρύς και δύσκολος, δεν περισσεύει κανείς, αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων. Εμείς οι αιρετοί οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας, ιδιαίτερα εμείς τα μέλη του επιτυχόντα συνδυασμού οφείλουμε να τιμήσουμε το βασικό σύνθημά μας «με τον δημότη για τον δημότη».

Μετά την ομιλία του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου, ο Δήμαρχος, όπως και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι υπέγραψαν τα πρωτόκολλα ανάληψης των καθηκόντων τους.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελείται από 27 μέλη και είναι ανανεωμένο κατά το 1/3.

Η σύνθεση του είναι η εξής:

ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΟΡΑΜΑ (Αρης Καραχάλιος – 16)

Μπαμπανίκας Δημήτριος, Συροπούλου Δέσποινα, Βασιλείου Ιωάννης, Πουλαράκης Σταύρος, Κυριαζής Απόστολος, Ταστεμίρογλου Σοφία, Νικολάου Βάιος, Δερλός Κων/νος, Παναγιωτοπούλου Κική, Παπαγεωργίου Χριστόδουλος, Τσιάμπας Σπυρίδων, Μπένου Κων/ντία, Χολέβας Ηλίας, Γιαχνής Κων/νος, Αγγελακόπουλος Δ. Γεώργιος, Τριανταφύλλου Νικόλαος

«ΝΙΚΗ – ΕΛΠΙΔΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (Χρήστος Καπετάνος – 6)

Καπετάνος Χρήστος, Χατζηπλή Σοφία, Γκατζόγιας Νικόλαος, Νταφόπουλος Γεώργιος, Γκίζας Δημήτριος, Παπανικολάου Κων/νος

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» (Μαρία Ιφου – 4)

Μαρία Ίφου, Αρσενόπουλος Γεώργιος, Πατσιούρας Βασίλειος, Κατσιαούνης Ευάγγελος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (1)

Μολόχας Αστέριος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Βάια Παύλου (Πρόεδρος), Βαγγελός Γεώργιος, Μαλέτσικα Γεωργία, Βαρακλιώτης Κων/νος, Πατσιούρας Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ

Ξυνογαλάς Κων/νος (Πρόεδρος), Σχώρης Νικόλαος, Τσιριμώνας Στέφανος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΗ

Μπόγκας Γεώργιος (Πρόεδρος), Φωτογιάννης Γεώργιος, Καραγιάννης Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΣΙΩΝ

Καρβούνης Ευάγγελος (Πρόεδρος), Παπατσιτζές Παναγιώτης, Μπερσιάνης Κων/νος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΦΟΥ

Βασιλόπουλος Χρήστος (Πρόεδρος), Αλεξίου Κων/νος, Πανάς Παναγιώτης

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Μακρής Ευάγγελος (Πρόεδρος), Χατζηεφραιμίδης Αναστάσιος, Μπουμπουλάς Γεώργιος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩΧΩΡΙΥ

Περιτογιάννης Νίκος (Πρόεδρος), Ζέικος Δημήτριος, Παπακων/νου Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΗΝΗΣ

Γκουνταρόπουλος Απόστολος (Πρόεδρος), Τσέντζος Μιχαήλ, Δασκαλοπούλου Γεωργία

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ν. ΕΥΫΔΡΙΟΥ

Νικολόπουλος Μιλτιάδης (Πρόεδρος), Αποστολακόπουλος Παναγιώτης, Χρυσόπουλος Ανδρέας

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑΡΘΑΚΙΟΥ

Λελεντζής Αθανάσιος (Πρόεδρος), Τριάντης Ιωάννης, Λιάππης Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΤΟΧΩΡΙΟΥ

Αποστόλου Αχιλλέας (Πρόεδρος), Ριζογιάννης Λάμπρος, Μαγαλιού Κων/ντία

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ

Τζερεμές Στυλιανός (Πρόεδρος), Καραγιάννης Νικόλαος, Μπασδάνης Κων/νος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Κωνσταντάκης Δημήτριος (πρόεδρος), Στάικος Μιχαήλ, Ταστεμιρίδη Αναστασία

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ

Στεφανίδης Δημήτριος (Πρόεδρος), Τρελλόπουλος Γεώργιος, Τσιούρβα Μαρία

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΛΟΦΟΥ

Ζυγούρης Ευάγγελος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ζ. ΠΗΓΗΣ

Τσιάμπας Γεώργιος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΡΑΪΔΑΣ

Αμπελακιώτης Αθανάσιος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΑΜΕΙΟΥ

Βούλγαρης Κων/νος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΕΥΜΑΤΙΑΣ

Αγγελόπουλος Νικόλαος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΙΑΣ

Δημητρίου Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γρίβας Φώτης

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝΔΡΩΝ

Καλτσάς Βασίλειος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σταφύλης Χρήστος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ

Ντάφος Μιχαήλ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΕΡΕΙΑΣ

Σκαντζούρης Χαράλαμπος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΕΙΑΣ

Πελεκούδας Δημήτριος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

Μπανιάς Θεόδωρος

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

Γκουντουβάς Απόστολος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ