ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Ζητούν ενημέρωση από τους μετόχους της εταιρείας και ετοιμάζουν παραστάσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ και δημαρχείο

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 15-9 Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Σ-Μ ΛΑΡΙΣΑ, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και της Σωματειακής Επιτροπής εργαζομένων στα Σ-Μ Λάρισα, στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Το Σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση, έχοντας τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, άμεσα να κινητοποιηθούν σε κάθε εξέλιξη. Οι μέτοχοι της επιχείρησης εξακολουθούν να κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά για το τι μέλει γεννέσθε. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από πλευρά τους ήταν το καλοκαίρι, στις 2 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας. Από εκεί και μετά τα στόματα έκλεισαν, καμία ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, τόσο για το μέλλον της επιχείρησης, πτώχευση ή πώληση και πολύ περισσότερο για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που σήμερα φτάνουν τους 15 μήνες.

Η Συνέλευση των εργαζομένων, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, για παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, παιδικούς σταθμούς, ΟΑΕΔ, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισής τους.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν την Τετάρτη 17/9, στις 11 το πρωί να πραγματοποιήσουν παράσταση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καρδίτσης. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και απολυμένοι της επιχείρησης θα καταθέσουν φωτοτυπίες των λογαριασμών της ΔΕΗ με αίτημα να μην κοπεί κανενός το ρεύμα.

Την Πέμπτη 18/9 και ώρα 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο, ώστε να συμμετέχουν στην παρέμβαση του ΕΚΝΛ και των Σωματείων στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας μέτρα στήριξης των ανέργων. Παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις για τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς. Ήδη κάποιοι συνάδελφοι έχουν δηλώσει το όνομα του παιδιού κι σε ποιο παιδικό σταθμό πηγαίνει, για να μπορεί η παρέμβαση να γίνει συγκεκριμένη.

Την επόμενη Τετάρτη 24/9,στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση στη ΔΕΥΑΛ, καταθέτοντας τους λογαριασμούς του νερού σε φωτοτυπίες, διεκδικώντας να μην κοπεί κανενός εργαζόμενου, απλήρωτου, απολυμένου των ΣΜ Λάρισα το νερό, αλλά και να απαλλαγούν οι συγκεκριμένοι από τα Δημοτικά Τέλη που εμπεριέχονται στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, για να μπορούν οι εργαζόμενοι που είναι σε επίσχεση να συμμετέχουν σε επιδοτούμενα σεμινάρια, που τώρα δεν μπορούν, αλλά και για την παράταση του επιδόματος επίσχεσης, μιας και ο επόμενος μήνας για πολλούς από αυτούς είναι ο τελευταίος που δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα.

Τέλος, η Συνέλευση αποφάσισε, την συμμετοχή των εργαζομένων στα Συλλαλητήρια για την ανεργία,του ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 1 του Νοέμβρη, δίνοντας απάντηση στην κατάσταση που βιώνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης, που ενώ κατά τα άλλα φαίνονται εργαζόμενοι, βιώνουν εδώ και 15 μήνες, ότι βιώνει ένας άνεργος, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες. Ήδη για την Αθήνα έχει ανοίξει κατάλογος συμμετοχών.

Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι των Σ-Μ Λάρισα, συσπειρωμένοι στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας με κάθε τρόπο, την καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους από την επιχείρηση, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας σε περίπτωση πώλησης. Βήμα πίσω από τα δεδουλευμένα και από το δικαίωμα στην εργασία, με όλα τα δικαιώματά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ