ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΜε πρακτικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και λογικές «δικού μας μαγαζιού» οι συγκυβερνώντες αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη μετάδοση από το κρατικό κανάλι της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Η δικαιολογία τους φθηνή και γελοία, όπως ακούστηκε από το στόμα της κυβερνητικής εκπροσώπου και δημοσιογράφου Σ. Βούλτεψη.

«Ποιος είναι ο Τσίπρας, ο Φιντέλ Κάστρο και θέλει να του καλύψει η κρατική τηλεόραση και ομιλία και συνέντευξη Τύπου», ήταν η αποστροφή της κ. Βούλτεψη που μας έκανε όλους να αναρωτηθούμε αν ξέρει πράγματι που βρίσκεται, ποιος είναι ο ρόλος της και τι μπορεί να σημαίνει η απαγόρευση, αλλά και η δικαιολογία της για τη  δημοκρατία, την πολυφωνία και την ίδια την υπόσταση της κρατικής τηλεόρασης.

Μέσα στην αγωνία τους, οι κυβερνώντες, να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία και να αποτρέψουν να ακουστεί ένας διαφορετικός λόγος από αυτόν στον οποίο μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, για να δικαιολογήσουν την καταστροφική τους πολιτική προχώρησαν σε αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή, ξεχνώντας ηθελημένα ότι ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν η κρατική τηλεόραση δεν φίμωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και δεν απέκρυψε την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αν πίστεψαν ότι με τη μη μετάδοση της ομιλίας θα απέτρεπαν να ακουστούν οι προτάσεις Τσίπρα, για την οικονομική ανασυγκρότηση, όποιες και αν είναι αυτές, είναι πολλαπλά γελασμένοι, αφού το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να μπουν στο παιχνίδι της μετάδοσης ιδιωτικά κανάλια του κέντρου και της περιφέρειας, και το κυριότερο να απαξιώσουν την ήδη καταρρακωμένη κρατική ραδιοτηλεόραση βυθίζοντας στα τάρταρα την αξιοπιστία της

Αλλά επειδή δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι, μάλλον επιδίωξαν να παίξουν με την ίδια τη δημοκρατία, περιμένοντας να δουν τις αντιδράσεις, ώστε ανάλογα να πράξουν κλιμακώνοντας τις αντιδημοκρατικές τους δράσεις και πρακτικές σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό είναι χρέος όλων μας να αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε αυτό τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της χώρας.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ