Ο Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ “ΕΔΩΣΕ” ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

δημοτικοσυμβουλιο τυρναβουΜε διάθεση να μην πάρει περαιτέρω διαστάσεις το θέμα του ελλείμματος στη σχολική επιτροπή β/βαθμιας εκπαίδευσης δήμου Τυρνάβου από τη στιγμή που το έλλειμμα καλύφθηκε χθες με την κατάθεση των χρημάτων 25.400 ευρώ περίπου στο λογαριασμό της σχολικής επιτροπής, και με την απόδοση πολιτικών ευθυνών στον προηγούμενο δήμαρχο Ν. Μαλάκο,

πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος έδωσε κυριολεκτικά τον συνεργάτη του, ενέργεια για την οποία κατηγορήθηκε από το σώμα.

Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης ανέφερε τα εξής:

«Τη δεύτερη ημέρα της θητείας μας, ο γραμματέας της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας έδωσε κατάσταση στην οποία φαίνεται κατάσταση αναλήψεων με συνολικό ποσό 25.404 ευρώ για το οποίο δεν υπήρχαν παραστατικά. Ολοι αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει πρόβλημα. Υπεύθυνος είναι ο πρώην δήμαρχος αφού τα ελλείμματα υπήρχαν από το 2012. Ποιο συγκεκριμένα το 2012 υπήρχε έλλειμμα περίπου 4.000 ευρώ, το 2013 υπήρχε έλλειμμα 16.000 ευρώ, και το 2014 υπήρχε έλλειμμα 4.000 ευρώ. Κύριε Μαλάκο ασκούσατε πλημμελώς τα καθήκοντά σας. Εσείς έχετε την ευθύνη είστε υπόλογος.

Ακουσα τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής να μιλάει για ένα απλό πρόβλημα. Το πρόβλημα έχει μεγάλες διαστάσεις. Εχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να απασχολήσουν και τη δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της σχολικής επιτροπής στην ενημέρωση που έκανε ανέφερε:

«Διαπίστωσα έλλειμμα της τάξης των 24.000 ευρώ περίπου. Εκανα αντιλογισμό στο λογαριασμό. Από τον έλεγχο που έκανα στο λογαριασμό και τις διάφορες δαπάνες, διαπίστωσα ότι υπάρχει έλλειμμα. Ζήτησα στοιχεία και πληροφορίες από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής αλλά δεν μου έδωσε κάποια παραστατικά. Το έλλειμμα, υπήρχε σταδιακά από τον Ιανουάριο του 2012. Στο κλείσιμο του 2012 οι αναλήψεις χωρίς παραστατικά, 4300 ευρώ, το 2013 14. και το 2014 6.000 ευρώ, Χθες έγινε κατάθεση που καλύπτει αυτό το ποσό, από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής».

Ο Ν. Μαλάκος

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος στην τοποθέτησή του αμέσως μετά ανέφερε:

Οι σχολικές επιτροπές είναι ανεξάρτητες. Σε όλη τη διάρκεια ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/βαθμιας με ενημέρωνε ότι όλα γινόταν σωστά. Οι διευθυντές δεν μου ανέφεραν κάποιο πρόβλημα. Οφείλω να ομολογήσω ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας η ενημέρωση που είχα ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ενημερώθηκα από το νέο δήμαρχο για το πρόβλημα. Ελειπαν τα χρήματα και αυτό με λυπεί επειδή ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ήταν και αντιδήμαρχος. Μας χτύπησε σαν παράταξη. Μπορεί τα χρήματα να μπήκαν αλλά το ηθικό ζήτημα παραμένει. Εναπόκειται στο χαρακτήρα των ανθρώπων. Με λυπεί επειδή ήταν χρήματα των παιδιών. Ηταν κηλίδα στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Αν νομίζετε ότι έχω ευθύνη αυτή έχει να κάνει με την επιλογή των συνεργατών μου».

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης έβαλλε ευθέως κατά του κ. Μαλάκου υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να λέει αυτά που λέει για τον συνεργάτη του.

Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός για το δήμο η κ. Ψύρρα ευχόμενη να μην ξανασυμβεί στο μέλλον.

Βολές κατά του κ. Μαλάκου εξαπέλυσε και ο αντιδήμαρχος Χρ. Τσιόπας σημειώνοντας τα εξής:

«Πραγματικά τσιμπιόμουνα ακούγοντας τον κ. Μαλάκο. Κύριε Μαλάκο κρύβεστε πίσω από το συνεργάτη σας. Θα φροντίζατε να δώσετε ψυχολογική στήριξη στο συνεργάτη σας. Διαρρέατε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι καιρός για ανθρωποφαγίες. Θα μπορούσατε να μιλήσετε για κακή στιγμή και αναλάβετε την ευθύνη για την κακή στιγμή. Δεν έχετε το ανάστημα να φερθείτε με αυτό τον τρόπο».

Κλείνοντας ο δήμαρχος έριξε και πάλι τα πυρά του στον κ.Μαλάκο λέγοντας: «Δεν δείξατε το ανάστημα του ηγήτορα. Κρυφτήκατε πίσω από το συνεργάτη σας. Δεν δίνετε τους συνεργάτες σας. Φερθήκατε ως άλλος Κρόνος που τρώει τα παιδιά του. Πιστεύω ότι πρέπει να κλείσουμε το θέμα. Πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στον συμπολίτη μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ