ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε θέμα συζήτησης τις εξελίξεις αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και το συντονισμό δράσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σχετική εκδήλωση, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Μιλώντας στους εμπόρους, που γέμισαν την αίθουσα η δικηγόρος κ. Μαρία Γαλλιού-Πουλαράκη έκανε λόγο για «… μια πολιτική πλήρους αυταρχικοποίησης του κράτους, σε μια συγκυρία κρίσης», ενώ παράλληλα δεν δίστασε να μιλήσει για μια διαδικασία κριτικής και αυτοκριτικής που πρέπει να επικρατήσει σε συνδικαλιστές και συλλογικότητες φορέων.

Ο κόσμος της αγοράς είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γαλλιού, ενώ οι προτεινόμενες λύσεις συνοψίστηκαν στα εξής:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕνεργοποίηση της κανονιστικής αναπροσαρμογής του ύψους των ασφαλιστικών κατηγοριών, καθιέρωση «κεφαλαιοποίησης» των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών, ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως το 2017 για όλους τους ασφαλισμένους, αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως 31/12/2017, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη με μόνη προϋπόθεση την καταβολή δύο μηνιαίων εισφορών ανά έτος και αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ.

Κλείνοντας την εισήγησή της η κ.Γαλλιού υπογράμμισε ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα αποτελέσει ενδεχομένως το έσχατο καταφύγιο για την συνολική επίλυση του θέματος.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ