ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ Ν. ΜΑΛΑΚΟΥ

μαλακοςΑνακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη νέα δημοτική αρχή για το επικείμενο κλείσιμο του δασονομείου εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Νίκος Μαλάκος, αποκρύπτοντας σκοπίμως ότι το θέμα του λουκέτου ήταν γνωστό εδώ και ένα χρόνο περίπου, όπως άλλωστε ανέφερε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του κ. Μαλάκου Β. Νταβαρούκας.

Αλλά φαίνεται ότι όπως και ο άλλος του συνεργάτης που δημιούργησε το ταμειακό έλλειμμα στη σχολική επιτροπή β/βαθμιας εκπαίδευσης, έτσι και ο κ. Νταβαρούκας δεν τον ενημέρωσε για αυτή την εξέλιξη.

Η νέα αυτή επιστολή του πρώην δημάρχου αποδεικνύει το περίσσιο θράσος που διαθέτει, αφού στη θητεία του έκλεισαν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες στο δήμο και αυτός δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Ασε που τον πήρε τώρα ο πόνος για την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου, όταν στη θητεία του κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι ρήμαξαν κυριολεκτικά τα δένδρα, χωρίς να επιδιώξει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονταν για αυτό το χάλι.

Εδώ όμως πρέπει να θυμίσουμε ότι στη θητεία του κ. Μαλάκου έφυγε η Δ.Ο.Υ., έκλεισε το γραφείο της ΔΕΗ, έκλεισε το ΙΚΑ, έφυγε και το Ειρηνοδικείο, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Το μόνο που έκανε ο τότε δήμαρχος ήταν να φωτογραφίζεται με υπουργούς και να μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει τίποτε με τη Δ.Ο.Υ. που τελικά έκλεισε.

Τώρα ανερυθρίαστα μας λέει ότι πέτυχε να λειτουργήσουν με έξοδα του δήμου το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων το οποίο διεκπεραιώνει ελάχιστες έως καθόλου υποθέσεις και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων που επίσης δεν προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες. Ενώ έκανε δώρο και στη ΔΕΗ την είσπραξη λογαριασμών μέσω του ΚΕΠ.

Δεν μας λέει όμως ποια είναι η μηνιαία επιβάρυνση του δήμου για τη λειτουργία αυτών των γραφείων και ποια είναι η ανταποδοτικότητα αυτών των υπηρεσιών που δέχθηκε να λειτουργήσει ο δήμος στον Τύρναβο, πλήρως υποταγμένος στις μνημονιακές λογικές που υπηρετούσε και συνεχίζει να υπηρετεί.

Ο κ. Μαλάκος υποδεικνύει στο νέο δήμαρχο να πάρει σβάρνα τα υπουργεία και να αρχίσει τα παρακάλια για τη διάσωση μιας υπηρεσίας, που το ίδιο το κράτος έχει χρέος να διατηρήσει, αποδεικνύοντας ότι είναι της λογικής του «κατόπιν ενεργειών μου» που δημιούργησε όλα αυτά τα φαινόμενα της ρουσφετολογίας και της αναξιοκρατίας τα οποία κυριαρχούν στη χώρα.

Αντί να ζητήσει από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει δυναμικά την παραμονή του δασονομείου, το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες, όπως έγινε στη θητεία του κ. Κιτσίδη με την κινητοποίηση στη ΔΕΗ, η οποία μετά από τον αγώνα δημοτικής αρχής και κατοίκων διατήρησε ανοικτό το γραφείο του Τυρνάβου για δύο τουλάχιστον χρόνια, για να το κλείσει λόγω αδιαφορίας του κ. Μαλάκου στη συνέχεια, ζητά να φερθεί και η νέα δημοτική αρχή με δουλοπρέπεια.

Αλλά και στην κινητοποίηση του δήμου και των κατοίκων για τη ΔΕΗ όπως και στην κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Υ. ο κ. Μαλάκος ήταν απών, όπως απών ήταν από όλους τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θα τον μιμηθεί και θα είναι μπροστά σε όλους τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας για το καλό του δήμου και των κατοίκων του.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ