ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: «ΒΟΥΤΙΑ» ΕΩΣ ΚΑΙ 20% ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ [ΠΙΝΑΚΕΣ]

7J6Την περαιτέρω μείωση των τιμών των ενοικίων καταγράφει Πανελλαδική έρευνα της REMAX, αν και μια προσεκτική ματιά στα επιμέρους στοιχεία δείχνει ότι σε πολλές περιοχές ήδη υπάρχει συγκράτηση των ενοικίων, η οποία σύμφωνα με την έρευνα οφείλεται κυρίως στα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας, που ακολούθως βελτιώνουν τη ψυχολογία στην κτηματαγορά. Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το ότι κυρίως στην Περιφέρεια τα ενοίκια μειώθηκαν ακόμα και 20% σε σχέση με πέρσι.

Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, όμως γενικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας προτιμώνται τα διαμερίσματα 2-3 δωματίων, σχετικά καινούρια ή ανακαινισμένα, σε τιμές που ξεκινούν από μια μέση κατώτερη τιμή 200 ευρώ και μέχρι μια μέση ανώτερη 550 ευρώ.

Στην πλειοψηφία των φθηνών/μεσαίων περιοχών της Αττικής προτιμούνται διαμερίσματα 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών σε τιμές γύρω στα 500-600. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη προτιμώνται τα διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων κάτω των 15 ετών σε τιμές 200-350 ευρώ. Στις περιφερειακές πόλεις ζητούνται διαμερίσματα 2-3 δωματίων, κάτω των 10 ετών σε τιμές από 200-500 ευρώ.

Στις περιοχές που μένουν φοιτητές προτιμούνται τα διαμερίσματα του 1 δωματίου, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και σε τιμές από 150-300 ευρώ .

Στις προνομιούχες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Κηφισιάς, Εκάλης, Πολιτείας, Διονύσου και Γέρακα και στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Πανοράματος, Θέρμης και Ωραιοκάστρου), προτιμούνται μεζονέτες ή μονοκατοικίες τουλάχιστον 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών από 120 τμ και άνω, σε τιμές συνήθως άνω των 500 ευρώ και ανάλογα με την περιοχή, την κατασκευή και το μέγεθος έως 1.500 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ