ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

δημοτικοσυμβουλιο τυρναβουΣαφή προειδοποίηση στους οφειλέτες του δήμου Τυρνάβου για να ρυθμίσουν και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, έστειλε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Κ. Κουλιός, υποστηρίζοντας ότι είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να αναζητήσει τρόπους να εισπράξει τα χρήματα των οφειλετών που είναι άνω του 1 εκ. ευρώ. 

Μάλιστα όπως σημείωσε μόνο για αρδευτικά τέλη που είναι μία ανταποδοτική υπηρεσία, δημότες – αρδευτές οφείλουν περί τις 400.000 ευρώ.

Η συζήτηση για τους οφειλέτες έγινε όταν γινόταν αναφορές στο παρατηρητήριο και στις υποχρεώσεις του δήμου για τη σύνταξη των προϋπολογισμών και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αντιδράσεις ειδικά από την πλευρά της “Λαϊκής Συσπείρωσης¨με τον επικεφαλής της Στ. Χατζηκράχτη να καλεί τη νέα δημοτική αρχή να διεκδικήσει πρώτα από όλα τα χρήματα που οφείλει το κράτος στο δήμο και στη συνέχεια σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία να πιέζει τους δημότες.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της δημοτικής αρχής για αναστολή της λειτουργίας των παιδικών χαρών που υπάρχουν στο δήμο, επειδή όπως αναφέρθηκε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή του κ. Μαλάκου δεν φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επιδιορθώσεων ώστε να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Μάλιστα από τη δημοτική αρχή τονίστηκε ότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί μελέτη για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας παιδικών χαρών.

Στην πρόταση της δημοτικής αρχής αντέδρασε η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για να βελτιώσει τις παιδικές χαρές και καλώντας τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης των παιδικών χαρών και να διεκδικήσει τα χρήματα από το κράτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ