ΠΟΙΟΙ ΞΑΦΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ;

Σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς υποστηρίζει την Ιδέα της Απόσχισης Από την Ένωση

ΗΠΑΜετά από την Σκωτία, όλα τα μάτια στρέφονται προς την Καταλονία, όπου οι ψηφοφόροι θα διεξάγουν ένα μη δεσμευτικό ψηφοφορία για την ανεξαρτησία από την Ισπανία στις 9 Νοεμβρίου. Όμως καπνός αρχίζει να φαίνεται και αλλού…

Ήταν γνωστό ότι κινήσεις απόσχισης στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν μετά το δημοψήφισμα στην Σκωτία. Αλλά αποδεικνύεται ότι αυτοί που θέλουν να φύγουν από την Ένωση δεν είναι απλά μια ομάδα περιθωριακών, όπως κάποιοι νομίζουν. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos, σχεδόν το ένα τέταρτο των Αμερικανών δήλωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα οι πολιτείες τους να εγκαταλείψουν την ένωση.

Βέβαια πάνω από το μισό – 53.3% -των Αμερικανών αντιτίθενται στην ιδέα, αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η επιθυμία των Αμερικανών να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες «δεν σχετίζεται ούτε με πολιτικά κόμματα, ούτε με περιοχές», σημειώνει το Reuters, αλλά ταυτόχρονα τονίζει το –ως ένα βαθμό-  αναμενόμενο: «Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι κάτοικοι των αγροτικών δυτικών πολιτειών είναι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της ιδέας της απόσχισης από τους Δημοκρατικούς και τους κατοίκους των Βορειοανατολικών πολιτειών». “Η διαφορά μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών …αποσχιστικών συναισθημάτων είναι σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες. Ενώ 29,7% των Ρεπουμπλικάνων κείτεται ευνοϊκά στην ιδέα της απόσχισης, μόνο το 21% των Δημοκρατικών αισθάνονται έτσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ