ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με σφυρίχτρες και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην 24ωρη πανελλαδική  απεργιακή  κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

 

Ο πρόεδρος του Ν,Τ, ΑΔΕΔΥ  Παπαποστόλου Δημήτριος μιλώντας στους συγκεντρωθέντες τόνισε:

“Οι  εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα με τη συμμετοχή μας  στην  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση   στέλνουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της  πολιτικής των  απολύσεων  Δημοσίων Υπαλλήλων ,  της  ποινικοποίησης  των  αγώνων  μας, αλλά και της  κατάργησης  του δικαιώματος  στην απεργία.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποσκοπώντας σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις,

Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού μέσω υποτιθέμενων βελτιώσεων του νόμου δεν κατέστει δυνατό να κρύψουν την πραγματική στόχευσή του, που δεν είναι άλλη απ’ τις μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Eπιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης .

Μοναδική διέξοδος για την Κυβέρνηση είναι αυτή της κατάργησης του Ν. 4250/2014 το συντομότερο δυνατόν|.

«Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στέλνουν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και της προσπάθειάς της για κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Συνεχίζουμε περιμένοντας την απόφαση του ΣτΕ, στις 10 Οκτωβρίου, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν σκοπεύουμε να δεχτούμε μια αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες και απολύσεις», τόνισαν οι συνδικαλιστές σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικότερη όλων η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ ν.Λάρισας κ. Δημ.Παπαδόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για «ξεπουλημένη» στην κυβέρνηση δικαστική εξουσία, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «… δεν έχουν διάθεση να ψάξουν τα πλαστά πτυχία, αλλά να προχωρήσουν σε απολύσεις και μόνο».

Στη σημερινή κινητοποίηση πήραν μέρος το Ν.Τ  ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ ν.Λάρισας, ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε Λάρισας «Κων/νος Κούμας», σχολικοί φύλακες κ.ά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Γερακούδη απουσίαζε και το ψήφισμα θυροκολλήθηκε στο γραφείο της.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ