ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕικόνες και σκηνές από οδοιπορικό στο Μπαγκλαντές αντικρίζει  ο επισκέπτης που θα επιχειρήσει την είσοδο στη Λάρισα από την οδό Σωκράτους ενώ το … σκηνικό δείχνει μάλλον οικείο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης.

Ο λόγος για το εγκαταλελειμμένο κτίριο γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών, που αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις ορισμένων όχι μόνον δεν ενοχλεί αλλά μάλλον εξυπηρετεί πολλούς, αφού η περίμετρός  του χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

Παρά τα … επικριτικά βλέμματα και την έντονη δυσφορία ορισμένων για την παρουσία μας επιχειρήσαμε μια «βόλτα» στο εσωτερικό του.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του paidis.com δεν μπορούν ν’αποδώσουν στο ελάχιστο τη βρόμα και τη δυσωδία που επικρατούσε!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΆχρηστα αντικείμενα, σκουπίδια, υπολείμματα χρήσης ουσιών και … ανθρώπινης παρουσίας, σπασμένα τζάμια, φρεάτια να χάσκουν, σαπισμένα και εκτεθειμένα κλιμακοστάσια είναι το ελάχιστο δείγμα από τις … ομορφιές που αντικρίσαμε.

Και το κυριότερο? Όλα μα όλα άμεσα προσβάσιμα  για τον καθένα, ενήλικα ή μη, που για τον οποιοδήποτε λόγο θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το χώρο.

Το ρεπορτάζ τελειώνει κάπου εδώ, η ανευθυνότητα πάλι και ο ωχαδερφισμός ορισμένων όχι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ