Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ Ν. ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΡΟΜΑΝΟΣΤους κρατουμένους του Αυλώνα 4 εκ των οποίων ήταν υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχαν σε ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, επισκέφθηκε δίδοντας τους και ένα μικρο έπαθλο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Από τους 5 μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν οι τέσσερις, ωστόσο παρόντες στη τελετή ήταν μόνο δυο.

Ο ένας από τους επιτυχόντες μαθητές έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας και το βραβείο του το παρέλαβε ο διευθυντής του Σχολείου της φυλακής, ενώ ο τέταρτος αρνήθηκε να παραλάβει τον έπαινο του. Μέσω του διευθυντή του Σχολείου του, Πέτρου Δαμιανού διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για ιδεολογικούς λόγους:«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», είπε ο διευθυντής του σχολείου. Ο κρατούμενος αυτός είναι ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κρατείται για την υπόθεση της ληστείας του Βελβεντού, αλλά και για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι:« Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μαθητές, από τους οποίους ζήτησε να μάθει τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. Αρκετοί από τους κρατούμενους ζήτησαν τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου(5Χ5), ενώ συζητήθηκε και το θέμα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών.

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ