ΣΙΩΠΗΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗΝέες μελέτες δείχνουν ότι 25% των ατόμων με διαβήτη δεν το γνωρίζουν καν. Εάν έχετε κάποιες από αυτές τις ενδείξεις, μιλήστε με το γιατρό σας:

1 Πηγαίνετε πιο συχνά στην τουαλέτα

Όταν έχετε διαβήτη, το σώμα σας γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό στη διάσπαση των τροφίμων σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα περισσότερη ζάχαρη να κάθεται στο αίμα, από την οποία απαλλάσσεται (το σώμα) μέσω της ούρησης.

2. Διψάτε περισσότερο από το συνηθισμένο

Η συχνή ούρηση σας κάνει να διψάτε περισσότερο. Οι ασθενείς συνήθως πίνουν χυμούς, σόδα, ή σοκολατούχο γάλα για να ξεδιψάσουν. Αυτά τα ζαχαρούχα ποτά κατόπιν επιθέτουν στο αίμα περίσσεια ζάχαρης, η οποία οδηγεί στο πρόβλημα ξανά.

3. Χάνετε –λίγο- βάρος

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για το διαβήτη, αυτό ακούγεται αντιφατικό, ότι το χάσιμο κιλών θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της νόσου.

Η απώλεια βάρους προέρχεται από δύο πράγματα. Πρώτον από το νερό που χάνετε [από την ούρηση], και δεύτερον, χάνετε μερικές θερμίδες στα ούρα και δεν απορροφάτε όλες τις θερμίδες από τη ζάχαρη στο αίμα σας.

4. Έχετε τρέμουλο και πεινάτε

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ασθενείς να αισθάνονται ξαφνικά ένα τρέμουλο και αμέσως να ψάχνουν για υδατάνθρακες.

Όταν έχετε υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα, το σώμα σας έχει ένα πρόβλημα ρύθμισης της γλυκόζης. Αν φάτε κάτι με πολλούς υδατάνθρακες, το σώμα σας παράγει περισσότερη ινσουλίνη, και η γλυκόζης στο αίμα σας πέφτει γρήγορα. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε τρέμουλο, και έχετε την τάση να θέλετε πάλι να φάτε υδατάνθρακες ή ζάχαρη. Αυτό οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο

5. Είστε κουρασμένος όλη την ώρα

Η συνεχής κόπωση είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε, γιατί μπορεί να σημαίνει ότι το φαγητό που τρώτε για να έχετε ενέργεια δεν διασπάται και δεν χρησιμοποιείται από τα κύτταρα, όπως θα έπρεπε.

6. Είστε κυκλοθυμικός και γκρινιάρης

Όταν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι εκτός ελέγχου, δεν αισθάνεστε καλά, και γίνεστε ευέξαπτος. Στην πραγματικότητα, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδηγούν σε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της κατάθλιψης.

7. Η όρασή σας γίνεται θολή

Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται για τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, όπου τα αιμοφόρα αγγεία στο πίσω μέρος του ματιού καταστρέφονται. Στα πρώιμα στάδια του διαβήτη, ο φακός του ματιού δεν εστιάζει καλά, επειδή η γλυκόζη συσσωρεύεται στο μάτι, το οποίο προσωρινά αλλάζει το σχήμα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ