ΧΡ. ΤΣΙΟΠΑΣ: ΣΕ ΑΜΜΟΔΟΧΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Ο Κ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Δεν διαπίστωσαν παράνομη αμμοληψία στο Δαμάσι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της περιφέρειας και στελέχη της υπηρεσίας κατά την αυτοψία που έκαναν

???????????????????????????????Εντολή στον εργολάβο να συνεχίσει το έργο διευθέτησης της κοίτης στο χείμαρρο Γαλουγάβρα με την απομάκρυνση των φερτών υλικών τα οποία θα εναποθέτει για την ενίσχυση των πλευρικών τμημάτων του έργου, έδωσε σήμερα ο προϊστάμενος Τεχνικών Εργων της περιφέρειας Χρ. Λυτροκάπης μετά την αυτοψία που έκανε στο σημείο.

Ο κ. Λυτροκάπης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εργασίες διευθέτησης θα συνεχιστούν για δύο τρεις μέρες ακόμη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παράνομη αμμοληψία στο ποτάμι.

Αναφορικά με την άμμο που εναπόθεσε ο εργολάβος σε δική του έκταση ο κ. Λυτροκάπης σημείωσε ότι τα υλικά είναι περιουσία του δημοσίου και ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά του εργολάβου με δεδομένο ότι κανείς δεν του έδωσε εντολές για πού θα τα εναποθέσει.

Επιπλέον τόνισε ότι ζητήθηκε από το συγκεκριμένο εργολάβο να προχωρήσει στις εργασίες διευθέτησης μετά από παράπονα που εξέφρασαν πριν από ένα και πλέον μήνα αγρότες του δαμασίου οι οποίοι είδαν τα χωράφια τους να απειλούνται από τα επιστρεφόμενα νερά του χειμάρρου Γαλουγάβρα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Λυτροκάπης έλεγε σήμερα ότι απαιτούνται ακόμη περισσότερες εργασίες διευθέτησης από αυτές που θα κάνει ο συγκεκριμένος εργολάβος, αλλά επειδή η περιφέρεια δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για να τον πληρώσει αυτές θα συνεχιστούν με μηχανήματα της περιφέρειας το επόμενο διάστημα.

Ο ΧΡ. ΤΣΙΟΠΑΣ

tsiopas-xristosΣαφώς δικαιωμένος από τη σημερινή εξέλιξη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Τυρνάβου Χρ. Τσιόπας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Συνεχίζεται το έργο της διευθέτησης και της απομάκρυνσης φερτών υλικών στη Γαλουγάβρα Δαμασίου μετά και από την αυτοψία κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας. Ο δ/ντής της Τεχνικών Εργων κ. Λυτροκάπης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν τη συνέχιση του έργου.

Η δημοτική αρχή δεν είχε καμία εμπλοκή στο έργο πέραν του, όπως όφειλε να παρακολουθεί την εξέλιξή του. Εγώ ζήτησα από τη πρώτη στιγμή απευθυνόμενος στην καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σέβομαι τις Υπηρεσίες, φυσικά δεν είμαι τιμητής των όποιων καθυστερήσεων και κακών χειρισμών, αλλά δεν θα κανιβαλίσω πάνω σε δομές και ανθρώπους. Όσο για τον κ. Ροντούλη, ο άνθρωπος νομίζει, πως είναι μοναχικός πολεμιστής και ανέβηκε στις επάλξεις του κάστρου. Κάστρου σαν κι αυτά που κάνουν τα νήπια στην αμμοδόχο του σχολείου τους.

Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να παίζει, εμείς έχουμε δουλειές να κάνουμε. Τώρα για όσα ασμένως και ωρυόμενος  μου καταλογίζει, εγώ δεν θέλω ούτε να μετανοήσει ούτε να ζητήσει συγγνώμη. Αυτός δεν ζήτησε συγγνώμη για πιο σοβαρά ατοπήματα στη διάρκεια του πολιτικού του βίου. Ας κάνει ότι θέλει, εγώ απο τώρα και στο εξής δεν θα ασχοληθώ ποτέ μαζί του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ