Το ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για την Αποκατάσταση της Ταυτότητας στο μνημείο στη Μελούνα

mnhmeio1Πλησιάζοντας στην ημερομηνία 5-10-2014 έρχονται  στο μυαλό μας περασμένα γεγονότα που μας ένωσαν και μας έδωσαν παράλληλα το δικαίωμα  με την συλλογική δράση φορέων Της ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ να αποκαταστήσουμε εν μέρει την ταυτότητα του ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΟΥΝΑ  ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ.

Γίνεται αφορμή να κάνουμε επίσης την αυτοκριτική ,που τόσα χρόνια ακούγαμε, περισπούδαστους σοφούς να μιλούν και να γράφουν για την μάχη της Ελασσόνας, αγνοώντας πλήρως την πρώην συνοριακή  και μαρτυρική  πόλη  που τα χρόνια  του ξεσηκωμού κρατούσε αμείωτο  το εθνικό φρόνημα και με την έναρξη του αγώνα  οι  πρώτες μάχες δόθηκαν  στη ΜΕΛΟΥΝΑ, ΣΤΗ ΤΖΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Πρέπει επίσης να κάνουμε την αυτοκριτική μας ,γιατί παρόλο το πατριωτικό φρόνημα μας,  δεν αντιδράσαμε έγκαιρα στον απερχόμενο Δήμαρχο που καλλιέργησε   την άποψη ,περί μνημείου συμφιλίωσης ενώ είναι ιστορική αυθαιρεσία.

mnhmeio3Με την δράση των πολιτών και φορέων της ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ έχει αποκατασταθεί εν μέρει η ιστορική αλήθεια ,ελπίζουμε ο νέος  δήμαρχος θα δώσει την πρέπουσα προσοχή στο χώρο, στο χρόνο, στους νεκρούς  καθώς και την σημασία ,το νόημα  που πρέπει να έχει ένα μνημείο.

Πρέπει να τονίσουμε με παράπονο ,ότι  αρκετοί Ελασσονίτες συμπολίτες μας, αδιαφόρησαν

Και δεν  συμπαραταχθήκανε στους συντοπίτες τους ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΙΩΤΕΣ ,σαν να μην τους αφορούσε το γεγονός ,λες  και ήταν κάτι μακρινό, από άλλη ήπειρο.

ΛΑΟΣ  ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ