ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑΣ…

Κοινωνικοαστυνομική ιστορία
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

τριγωνοΤο ζευγάρι που κατοικούσε σε μεγαλοαστική μονοκατοικία θα έφευγε για να επισκεφθεί τη κόρη τους που σπούδαζε στο εξωτερικό. Πάντα όταν απουσίαζαν από τη κατοικία τους, η γειτόνισσα που κατοικούσε με την οικογένειά της στη διπλανή μονοκατοικία επιτηρούσε το σπίτι τους, όπως αντίστοιχα συνέβαινε με ανταποδοτικότητα, αφού έτσι είχαν συμφωνήσει οι φίλες και γειτόνισσες προκειμένου να προστατεύουν αμοιβαία τη περιουσία τους από τους επίδοξους διαρρήκτες.

Έτσι λοιπόν και σε αυτή τη περίπτωση η γειτόνισσα ανέλαβε την επιτήρηση του διπλανού σπιτιού της φίλης της παρατηρώντας τις όποιες ύποπτες κινήσεις. Δύο ημέρες από την αναχώρηση του ζεύγους, η ”φρουρός” γειτόνισσα αντιλήφθηκε την παρουσία ενός αγνώστου άνδρα ο οποίος είχε μαζί του και ένα μεγαλόσωμο σκυλί και ο οποίος με προφυλάξεις άνοιξε την εξώπορτα του περιβόλου του σπιτιού και γρήγορα-γρήγορα εισήλθε στο εσωτερικό ξεκλειδώνοντας τη πόρτα της εισόδου της κατοικίας.

Η γειτόνισσα ξαφνιάστηκε και άρχισε να παρακολουθεί με ενδιαφέρον και περιέργεια,” τι στο καλό συμβαίνει” . Η περιέργεια και ανησυχία …απέδωσε καρπούς, γιατί μετά από λίγη ώρα ένα αυτ/το σταμάτησε κοντά στο σπίτι και δύο γυναίκες με πολύ προσοχή εισήλθαν μέσα βρίσκοντας την πόρτα μισάνοιχτη. Η περιέργεια της γειτόνισσας μετατράπηκε σε υποψία, τι δηλαδή συνέβαινε και τι μέρος του λόγου ήταν αυτά τα άγνωστα πρόσωπα που ”κατέλαβαν” το σπίτι των φίλων τους και τι ήθελαν άραγε.

Αμέσως τότε, επειδή κάτι δεν ”της καθόταν καλά” κάλεσε την Αστυνομία αναφέροντας το γεγονός. Πραγματικά μετά από λίγη ώρα αστυνομικοί της Ασφαλείας με διακριτικότητα και αθόρυβα κύκλωσαν περιμετρικά το σπίτι . Ο Αξ/κός μαζί με ένα ακόμη συνάδελφό του πλησίασαν στον τοίχο και βρέθηκαν ακριβώς κάτω από την κλειστή μπαλκονόπορτα για να αφουγκρασθούν τους θορύβους προερχόμενους από το εσωτερικό του σπιτιού . Εκεί λοιπόν άκουσαν βογγητά και κραυγές. “Αχ-αχ κακούργε τι μου κάνεις. Όχι άλλο δεν μπορώ .——Θα σε πεθάνω, το ”σπαθί” μου θα σε σφάξει. Θα σε στείλω στον άλλο κόσμο, διάλεξε κόλαση η παράδεισο και μετά θα έλθει και η δική σου σειρά πονηρούλα μη βιάζεσαι θα σε περιποιηθώ”.

Στο μεταξύ ακούγονταν γαυγίσματα σκύλου από τον ίδιο χώρο…

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε σύγχυση, αν πρόκειτο για ερωτική πράξη, η αν τυχόν συνέβαινε κάποια διάπραξη ποινικού αδικήματος έστω και μία στις εκατό πιθανότητες. Στην περίπτωση αυτή η έπρεπε να περιμένουν την …εξέλιξη της διαδικασίας, η έπρεπε να επέμβουν γιατί ίσως να επίκειτο; άμεσος κίνδυνος ζωής, οπότε σε αυτή την περίπτωση είχαν από το Νόμο το δικαίωμα της εισόδου στο εσωτερικό του σπιτιού αυτεπάγγελτα με τη παρουσία της γειτόνισσας ως μάρτυρα.

Πήραν λοιπόν την απόφαση  χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να ελέγξουν αθόρυβα τη κατάσταση και στη συνέχεια να πράξουν ανάλογα, είτε αποχωρώντας αν επρόκειτο για κάτι ”από Ρωμαικό”, ενώ σε διαφορετική περίπτωση να επέμβουν. Έτσι λοιπόν ένας μικρόσωμος αστυνομικός κατόρθωσε να ”γλιστρήσει” από το παράθυρο του μπάνιου και να εισέλθει για να δει τι γίνεται και στη συνέχεια να ειδοποιήσει τους συναδέλφους αν συνέτρεχε λόγος ανοίγοντας την πόρτα της εισόδου από μέσα, για επέμβαση.

Σιγά-σιγά πλησίασε το δωμάτιο των …βασανιστηρίων και από τη μισάνοιχτη πόρτα είδε το ερωτικό  ”τρίγωνο” να …βασανίζεται πάνω στην κρεβατοκάμαρα, όπως οι Ρωμαίοι και ο σκύλος δεμένος στην άκρη να  είναι σηκωμένος στα δύο πόδια…

Εκείνη τη στιγμή και πριν προλάβει να αποχωρήσει ο αστυνομικός, τον αντιλαμβάνεται η μία από τις δύο ”βασανιζόμενες κυρίες ” και βγάζει ένα ουρλιαχτό δείχνοντας τη πόρτα . Ο άνδρας ΄σαν ελατήριο τινάζεται όρθιος και με άλμα εις μήκος, σαν τον Ερμή του Πραξιτέλους, αρπάζει τον άναυδο και ατυχή αστυνομικό, τον οποίο ρίχνει κάτω γιατί ήταν και χειροδύναμος και αρχίζει να τον κτυπά με μανία γιατί προφανώς υπέθεσε [όπως κατάθεσε και στη συνέχεια]- ότι ήταν ή διαρρήκτης, ή ματάκιας, ή εκβιαστής γιατί έψαχνε να βρει πάνω στον αστυνομικό μήπως είχε φωτογραφική μηχανή η κρυμμένη κάμερα.

Ο αστυνομικός μάταια του εξηγούσε την ιδιότητά του, ενώ ο ”εραστής” δεν τον πίστευε. Ο δυστυχής αστυνομικός από την πίεση και τα κτυπήματα που δεχόταν κόντευε να γίνει …….η χαρά του ορθοπεδικού…

Κάποια στιγμή για να μπορέσει να απελευθερωθεί από το ”Αμόκ” του ερωτύλου, τον έπιασε και του τράβηξε με δύναμη τα ……γεννητικά του όργανα και μόνο έτσι κατόρθωσε να σηκωθεί και να κατευθυνθεί προς την πόρτα. Οι άλλοι αστυνομικοί που άκουσαν τις κραυγές για βοήθεια του συναδέλφου τους έσπασαν την μπαλκονόπορτα και όρμησαν μέσα, όπου είδαν τον ”Καλιγούλα” να κρατάει με πόνο τα …γεννητικά του όργανα, την ”Μεσσαλίνα” και την ”Αγριππίνα” να τσιρίζουν γυμνές σαν την Αφροδίτη και τον σκύλο να έχει ξεσηκώσει τον τόπο…

Με την επέμβασή τους οι αστυνομικοί του εξήγησαν ότι δεν είχαν πρόθεση να του χαλάσουν ”τα γούστα” του και αφού τον ηρέμησαν του εξήγησαν πως βρέθηκαν στον χώρο του …μαρτυρίου.

Σε λίγο όλοι μαζί οδηγήθηκαν στην Αστυνομία για τα …περαιτέρω, πρόκλησης σωματικών βλαβών, έργω και λόγω εξύβρισης …, παραμονής του ”Καλιγούλα” στο κρατητήριο μέχρι να μεταβεί στον εισαγγελέα υπηρεσίας, παρεούλα με φιλοξενούμενους από την Ασφάλεια της ”υψηλής” κοινωνίας. Το ”βασανιστήριο” όμως των ”κυριών” τότε άρχισε με την κατάθεσή τους στην Αστυνομία και το μυαλό στους ”κερατωμένους” συζύγους τους που περίμεναν με τα ”κέρατά τους”  με άγριες διαθέσεις έξω από την Αστυνομία

Οι …παρεπόμενες ποινές όμως τώρα άρχισαν σαν …συμφορές.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ. Το ζευγάρι επέστρεψε άρον-άρον και η σύζυγος  πρώτα με τη χύτρα της κουζίνας ”έκανε στρατηγό με παράσημο στο κεφάλι” τον σύζυγό της γιατί  έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στον φίλο του εν αγνοία της και το σπίτι της έγινε …οίκος ανοχής ,στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι. Άγνωστη η συνέχεια.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΟΡΑ. Η σύζυγος του εραστή υπέβαλε αίτηση διαζυγίου για εξωσυζυγικές σχέσεις του συζύγου της και χώρισε.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ. Ο σύζυγος της ”Μεσσαλίνας”  ”σπάει στο ξύλο” την μοιχό και την διώχνει από το σπίτι. Άγνωστη η συνέχεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ. Ο απατημένος σύζυγος της ”Αγριππίνας” υποβάλει και αυτός αίτηση διαζυγίου,αφού προηγουμένως ”της μέτρησε τα παϊδια” για την ξεφτίλα……

ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ. Ο ”Καλιγούλας” αναγκάσθηκε να εξαγοράσει τις επιβληθείσες ποινές από το Δικαστήριο [παρά την επιείκεια του δαρμένου αστυνομικού]- και να πληρώσει ακριβά την ερωτική λαιμαργία και την ατυχία του να πέσει πάνω στο…. άγρυπνο μάτι της γειτόνισσας….

Δυστυχώς τον μάτιασε το μάτι της γειτόνισσας, αφού η περιέργειά της “σκότωσε και τις ….γάτες και τον ….γάτο”!!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ