ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Το σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για την αποστολή ή όχι στοιχείων στο ΥΠΕΣ για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου αλλά και για τα δημοτικά τέλη του 2015

δημοτικοσυμβουλιο τυρναβουΜε αρκετά σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για το αν θα στείλει ή όχι στοιχεία για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου στο ΥΠΕΣ, μετά μάλιστα την απόφαση του υπουργού Κ. Μητσοτάκη να στείλει στον Εισαγγελέα τους δημάρχους που αρνούνται.

Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί η τιμολογιακή πολιτική στα διάφορα δημοτικά τέλη ενώ θέματα συζήτησης είναι τόσο το υπόμνημα της Λαϊκής Επιτροπής όσο και το υπόμνημα του ΕΚΛ για την ανεργία.

Αναλυτικά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που θα ξεκινήσει στις 8.00 μ.μ. είναι:

  1. Πρόταση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας για «Λήψη απόφασης περί μη αποστολής στοιχείων βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκε η μετατροπή των συμβάσεων υπάλληλων του Δήμου Τυρνάβου ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου».
  2. Συζήτηση επί εγγράφου με αριθ. πρωτ. 2376/Φ15/10-10-2014 του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας.
  3. Συζήτηση επί υπομνήματος (από 15/10/2014) της Λαϊκής Επιτροπής Τυρνάβου.
  4. Πρόταση τροποποίησης συστατικής πράξης του Ν.Π. «Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Τυρνάβου».
  5. Πρόταση τροποποίησης συστατικής πράξης του Ν.Π. «Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Τυρνάβου».
  6. Ορισμός εκπροσώπων Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τυρνάβου.
  7. Ορισμός εκπροσώπων Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και Μαθητικής Κοινότητας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τυρνάβου.
  8. Πρακτική άσκηση μαθητών ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας, στο Δήμο Τυρνάβου (έγγραφο ΟΑΕΔ Λάρισας α.π. 4217/01-10-2014).
  9. Καθορισμός πρόσθετης αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου, για την διαχείριση υπόθεσης της «EXECUTIVE LEASE A.E.» (αριθ. 675/2014 διαταγή πληρωμής).
  10. Σύσταση Επιτροπής για τον χαρακτηρισμό των επικίνδυνων δένδρων εντός των οικιστικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου.
  11. Εξέταση αιτήσεων ενδιαφερομένων για δωρεάν παραχώρηση των ζώων που βρίσκονται στο πάρκο του Προφήτη Ηλία του Δήμου Τυρνάβου.
  12. Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας Υπηρεσιών Διευθύνσεων Διοίκησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου.
  13. Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ. Ορισμένου Χρόνου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Τυρνάβου (2 μήνες).
  14. Κατανομή πίστωσης Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. (αριθ. 124/2014 ΑΔΣ) (Αντιμετώπιση λειτουργικών εξόδων).
  15. Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υδροδότησης ποιμνιοστασίων βοσκοτόπου Δαμασουλίου».
  16. Χορήγηση ή μη παράτασης συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών Δήμου Τυρνάβου».
  17. Προγραμματισμός εργασιών για τη δημιουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών.
  18. Επί αιτήσεως της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΙΟΛΟΣ Α.Τ.Ε.- ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Α.Τ.Ε. για προσωρινή κατάληψη δημοτικών χώρων για δημιουργία εργοταξίου κ.λπ.
  19. Επί αιτήσεως κ. Δημ. Καραγκιοζόπουλου, με την οποία ζητά Άδεια Δόμησης για την ανέγερση αγροτικού υπόστεγου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 1 του Π.Δ. 24/1985.
  20. Επί αιτήσεως της ΥΔΡΟΔΥΜΑΜΙΚΗ Ο.Ε., με την οποία ζητά την σύμφωνη γνώμη για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην Τ.Κ. Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου.
  21. Παροχή γνωμοδότησης αναφορικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων με την επωνυμία «Τζιαφέττας Α.Ε.» (αριθ. πρωτ. οικ. 1134/23-09-2014 έγγραφο Περιφέρειας Θεσσαλίας).
  22. Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικών αγροτεμαχίων του Δήμου Τυρνάβου.
  23. Διαγραφή χρεών – εξέταση αιτήσεων πολιτών.
  24. 7η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Τυρνάβου, οικονομικού έτους 2014.
  25. 8η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τυρνάβου, οικονομικού έτους 2014.
  26. Έγκριση της υπ’ αριθ. 85/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Δ.Τ. που αφορά την αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2014.
  27. Καθορισμός Δικαιώματος Βοσκής του Δήμου Τυρνάβου για το έτος 2015.
  28. Καθορισμός Τέλους Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Τυρνάβου για το έτος 2015.
  29. Καθορισμός Τέλους Καθαριότητας & Φωτισμού του Δήμου Τυρνάβου για το έτος 2015.
  30. Καθορισμός Τέλους Χρήσης Κτηνοτροφικής Γεώτρησης περιοχής Δαμασουλίου του Δήμου Τυρνάβου, για το έτος 2015.
  31. Καθορισμός Τελών & Δικαιωμάτων Νεκροταφείου του Δήμου Τυρνάβου, για το έτος 2015.
  32. Καθορισμός Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) του Δήμου Τυρνάβου, για το έτος 2015.
  33. Καθορισμός Τελών Χρήσεως Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Τυρνάβου, για το έτος 2015.
  34. Καθορισμός Τέλους Διαφήμισης του Δήμου Τυρνάβου, για το έτος 2015.
  35. Καθορισμός Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων του Δήμου Τυρνάβου, για το έτος 2015.
  36. Επί αιτήσεως του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης & Περιχώρων, με την οποία ζητούν την παραχώρηση δημοτικού χώρου.
  37. Επί αιτήσεως του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» με την οποία ζητά την παραχώρηση δημοτικού χώρου.
  38. Παράταση παραχώρησης χρήσης αυτοκινήτου ανακύκλωσης στον ΦΟΔΣΑ ν. Λάρισας. (αριθ. 123/2013 ΑΔΣ).
  39. Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Τυρνάβου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Λάρισας. (αριθ. πρωτ. 4889/30-09-2014 έγγραφο ΦΟΔΣΑ Λάρισας).
  40. Αντικατάσταση εκπροσώπου του Δήμου Τυρνάβου στις Αναπτυξιακές Συμπράξεις : α) «Τύρναβος για την Τοπική Απασχόληση» & β) «Όραμα για Ανάπτυξη»  στα πλαίσια των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ, αντίστοιχα.
  41. Αποδοχή χρηματοδότησης & ένταξης προϋπολογισμού της Πράξης «Διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων Δήμου Τυρνάβου».- Αποδοχή όρων συμφωνητικού. – Εξουσιοδότηση Δημάρχου.
  42. Επί αιτήσεως του κ. Ζάμπου Φωτίου, με την οποία ζητά : 1) παράταση της προθεσμίας των αριθ. 13 & 16 όρων της σχετικής διακήρυξης εκποίησης οικοπέδων στην πρώην Κοινότητα Δένδρων και 2) υπογραφή του οικείου συμβολαίου.
  43. Πρόταση ονοματοδοσίας ανωνύμου δημοτικής οδού στην πόλη του Τυρνάβου.
  44. Ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 4264/2014. – Καθορισμός χρονικού διαστήματος κατάθεσης δικαιολογητικών.
  45. Έκδοση νέων αδειών παραγωγών λαϊκών αγορών στο Δήμο Τυρνάβου.
  46. Έγκριση εκτός έδρας αποζημίωσης Δημάρχου για μετάβαση στην Αθήνα προς εκτέλεση υπηρεσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ