ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΡΙ ΑΣΧΗΜΙΑΣ» ΤΗΣ ΙΣΜΙΝΗΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ, ΣΤΗΝ CASK GALLERY

caskΤη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης «περί ασχήμιας» της Ισμίνης Τελιγιορίδου, στην CASK gallery στη Λάρισα. Πρόκειται για την πρώτη από τις πέντε κυλιόμενες ατομικές εκθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος CASK_up.

Η CASK gallery εγκαινιάζει την καινούργια χρονιά , παρουσιάζοντας ένα project το οποίο έχει σαν στόχο την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Το project CASK_up startup platform καθιερώνεται σαν ένα ετήσιο γεγονός προβολής νέων ιδεών.

Για τους δημιουργούς δίνεται ενα πεδίο δράσης, στο οποίο μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν .

Για την ίδια την gallery και τον θεσμό, αυτή η δράση αποτελεί πεδίο έρευνας και συνεχούς ενημέρωσης, με τρόπο τέτοιο ώστε να συμμετέχει ενεργά στην σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία την στιγμή της γέννησής της .

Με την έναρξη κάθε φορά του συγκεκριμένου project, η CASK gallery , επιλέγει μια σειρά νέων καλλιτεχνών οι οποίοι διαδοχικά παρουσιάζουν το έργο τους σε μικρής διάρκειας ατομικές εκθέσεις ή σε ομαδικές εκθέσεις με κοινή θεματική.

Με την έναρξη της φετινής εκθεσιακής περιόδου, πέντε νέοι καλλιτέχνες, παρουσιάζουν το έργο τους, υπό την μορφή κυλιόμενων ατομικών εκθέσων, με διάρκεια δύο εβδομάδων η κάθε μία.

«Περί ασχήμιας»

Η σειρά ‘’περί ασχήμιας’’ επιχειρεί να προσεγγίσει την ανθρώπινη ασχήμια, τόσο ως φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό, όσο και ως καθεαυτό χαρακτηριστικό. Ως άσχημο έχει οριστεί αυτό που εξαιτίας της εμφάνισής του μας δημιουργεί μια δυσάρεστη εντύπωση ή που απλώς δεν ανταποκρίνεται στο ιδεώδες που έχουμε για την ομορφιά, αυτό που παραβαίνει τις αρχές της ηθικής ή της ευπρέπειας, που προκαλεί απέχθεια, περιφρόνηση, δυσαρέσκεια, ή ό,τι προκαλεί ένα συναίσθημα απέχθειας, δυσαρέσκειας, δυσφορίας. Στην σειρά ‘’Περί ασχήμιας’’ έννοιες όπως η τερατογέννεση, το γκροτέσκ, η εγκληματικότητα, τα γηρατειά ή ο θάνατος προσωποποιούνται, στην προσπάθεια ορισμού και κατανόησης του όρου ‘’ασχήμια’’.

Η Ισμίνη Τελιγιορίδου

Η Ισμίνη Τελιγιορίδου γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της σχολής καλών τεχνών του Α.Π.Θ. στο εργαστήρι του Γ. Φωκά από το 2008 μέχρι το 2014. Το 2012 παρακολούθησε μαθήματα στο Universidad complutense de Madrid στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, workoshops και residecies στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ