ΕΚΛ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση κατάργησης συγκεκριμένων σταθμών

διοδιαΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο που είναι πάγιο αίτημά του, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στα διόδια, στη ληστεία που γίνεται που οδηγεί ακόμα και στη θυσία ανθρώπινων ζωών.

Αυτό θεωρούμε ότι κάνουν και οι βουλευτές της Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν όχι την κατάργηση όλων των διοδίων, αλλά να φύγουν από τη Λάρισα και να πάνε κάπου παραπέρα, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν τα έργα! Αυτό κάνουν και όσες τοπικές αρχές προβάλουν τέτοια αιτήματα.

Στην πράξη αποδέχονται την πολιτική της συγκυβέρνησης που έδωσε την εκμετάλλευση του οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους, άρα και την ύπαρξη των διοδίων, με καλύτερη όπως λέγεται κατανομή, ζητώντας απλά χαμηλότερο τίμημα!

Το εθνικό οδικό δίκτυο και όλες τις υποδομές, τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο λαός μας με την άμεση και την έμμεση βαριά φορολογία, με τα διόδια, τα ακριβά καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας και τόσα άλλα χαράτσια, επομένως πρέπει αμέσως να σταματήσει να πληρώνει διόδια και άλλα χαράτσια.

Το ΕΚΝΛ αξιώνει, να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια για να μπορούν να κινούνται όλοι ελεύθερα στο οδικό δίκτυο. Να καταργηθεί κάθε σύμβαση παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να σταματήσουν αμέσως όλες οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων που παλεύουν ενάντια στα διόδια.

Το αίτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, αφού το τελευταίο διάστημα, έχουμε στο Ν. Λάρισας, αλλά και σε άλλες περιοχές, όχι μονάχα τροχαία ατυχήματα, αλλά και τροχαία εγκλήματα στους παράδρομους της ΠΑΘΕ, αφού η πλειοψηφία αυτών που κινούνται, το κάνουν πλέον μέσω των παράδρομων ή άλλων δρόμων για καθαρά οικονομικούς λόγους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ