ΠΟΕ ΟΤΑ: ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

poe-otaΑνοιχτή επιστολή προς κάθε κατεύθυνση στην οποία καταγράφονται οι οδυνηρές συνέπειες που είχε η εφαρμογή των μνημονίων τόσο προς τους πολίτες όσο και προς την τοπική αυτοδιοίκηση, απέστειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Οι Δήμοι καταρρέουν. το προσωπικό ‘εξαφανίζεται’ και οι πολίτες ταλαιπωρούνται!!!» σημειώνει η ομοσπονδία.

Κάνοντας συνοπτικό απολογισμό των σοβαρών επιπτώσεων της μνημονιακής πολιτικής γίνεται αναφορά στις τραγικές, όπως χαρακτηρίζονται, ελλείψεις προσωπικού λόγω της πλήρους αναστολής των προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού μέχρι το 2016 και των συνταξιοδοτήσεων που αυξάνονται ενόψει των νέων αλλαγών που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις.

“Υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, το πράσινο, οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές βρίσκονται στα όρια της διάλυσης ελλείψει και κονδυλίων. Το ‘μάρμαρο’ πληρώνουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι και οι πολίτες, καθώς πρόκειται για υπηρεσίες αιχμής στην εξυπηρέτηση του δημότη.

Ενδεικτικό είναι πώς οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων λειτουργούν τις περισσότερες φορές με κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων αλλά και των Δημοτών, αφού προκειμένου να διεκπεραιωθεί το έργο χρησιμοποιείται κακοσυντηρημένος μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα κινούνται με φθαρμένα ελαστικά, ενώ το προσωπικό αναγκάζεται σε υπερεργασία” τονίζεται στην ανοιχτή επιστολή.

Στη συνέχεια χαρακτηρίζονται αστειότητες της συγκυβέρνησης τα περί κάλυψης όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τονίζεται ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των οικογενειών που έχουν ανάγκη καλύπτεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ