ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ (Αντιγραφή)Σε συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα του Μαρόκο, στο Ραμπάτ, με θέμα τη νέα μεταναστευτική πολιτική, θα συμμετάσχει ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και αφορά την συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης των Ευρωπαϊκών χωρών, με μη Ευρωπαϊκές χώρες, ειδικότερα για θέματα πολιτικών ένταξης αλλά και επαναπατρισμού των μεταναστών στις χώρες τους.

Ο κ. Κέλλας ενόψει του σημαντικού συνεδρίου δήλωσε:

«Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί πέρασμα για χιλιάδες ανθρώπους,  από την Ασία και την Αφρική προς την ανεπτυγμένη Ευρώπη.

Η χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει αυτό το μείζον πρόβλημα, μολονότι βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Τα χερσαία μας σύνορα με την Τουρκία θωρακίστηκαν, ενώ αυξήθηκαν αισθητά τα μέτρα φύλαξης τόσο στα βόρεια σύνορά μας καθώς και στο θαλάσσιο χώρο μας. Όλα αυτά τα μέτρα έχουν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη πτώση στον αριθμό των παράνομων μεταναστών.

Ασφαλώς αυτό που χρειάζεται είναι περαιτέρω προσπάθεια και βοήθεια από την Ευρώπη. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή νομοθεσία προέβλεπε την αναγκαστική παραμονή των παράνομων μεταναστών στη χώρα που θα συλλαμβάνονταν και ουσιαστικά τους εγκλώβιζε σε αυτήν, αφού δεν προβλεπόταν ο άμεσος επαναπατρισμός τους.  Η Ελληνική κυβέρνηση με συντονισμένες κινήσεις και διαρκείς πιέσεις, κατάφερε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μπορεί να γίνεται άμεσα ο επαναπατρισμός αυτών των ανθρώπων.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την χώρα μας να προωθήσει τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά της. Η Ελλάδα οφείλει να ζητήσει την εντονότερη και πιο ουσιαστική συνδρομή της ΕΕ για την  φύλαξη των συνόρων, καθώς τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης. Αυτό θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ