ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων του τμήματος

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΩς αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων έχουμε χίλιους-δυο λόγους να επιλέξουμε το δρόμο του οργανωμένου, σχεδιασμένου, παρατεταμένου αγώνα και να συμπαραταχθούμε με τα 709 μέχρι σήμερα  εργατικά κέντρα ομοσπονδίες,  συνδικάτα, σύλλογοι, σωματεία  και μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ

να συμμετέχουν στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη 12 η ώρα στο Σύνταγμα, κι αυτό γιατί:

Η επίθεση δυναμώνει!

Καταργούν υπηρεσίες και κλάδους, απολύουν συναδέλφους, τσακίζουν δικαιώματα, ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, νέο μισθολόγιο, απολύουν εργαζόμενους με σταθερά εργασιακά δικαιώματα και προσλαμβάνουν με ελαστικές μορφές εργασίας 2μηνα 5μηνα 8μηνα με μισθούς 400 και 500 ευρώ, ιδιωτικοποιούν αρμοδιότητες, ξεπουλούν δημόσια περιουσία, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, τις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών, ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος των τραπεζιτών, βιομηχάνων, μονοπωλιακών ομίλων.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, υπάλληλοι των δήμων,  για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική αποφασίζουμε να πορευτούμε.

Από τέτοιους αγώνες κι από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση, να ζορίσουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία και σε συμμαχία με όλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες μας να γίνουν αποτελεσματικοί.

Κλιμακώνουμε την πάλη και η προοπτική που δίνουμε στους αγώνες μας, που σήμερα συνδέεται με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Για να έχουν οι αγώνες μας τέτοιο προσανατολισμό, δεν μπορεί να αδιαφορούμε για τη μήτρα της βαρβαρότητας που ζούμε και να πέφτουμε στην παγίδα των  ηγεσιών  που αυτοπεριορίζονται σε ένα μοναδικό στόχο, να πέσει η κυβέρνηση.

Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε απ’ αυτή την κυβέρνηση τόσο καλύτερα. Το ζήτημα όμως δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Το να βάλουμε το κίνημα να παλέψει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει στη θέση της μία άλλη, η οποία, έστω και με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., είναι θανατηφόρα επιλογή για το κίνημα και τα λαϊκά στρώματα.

Να πέσει η κυβέρνηση και ν’ απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική σημαίνει πάνω απ’ όλα να απαλλαγούμε από την Τρόικα και την Ε.Ε., αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται και υπηρετούν την πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων , τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, της αναγνώρισης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων.

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και οι ανάγκες μας χρειάζεται σύγκρουση με την Ε.Ε. και την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης, είτε σε φάση ανάκαμψης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Αυτό το σύστημα έφαγε τα ψωμιά του. Μόνο δεινά και βάσανα μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους. Οι άνεργοι έφτασαν στο 1.4 εκατομμύρια, 1 στους 2 νέους έχει δουλειά κι αυτός που δουλεύει, δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι συγκεντρώνουν τρελά κέρδη.(600 δις ,καταθέσεις στην Ελβετία, 150 δις η λίστα Λαγκάρτ, 200 δις χάρισμα στις τράπεζες μέσα στην περίοδο της κρίσης, τράπεζες και μονοπωλιακοί όμιλοι παρουσιάζουν αύξηση των κερδών κ.α.) Από αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό, σύστημα, από αυτή την εξουσία  πρέπει να απαλλαγούμε για να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες μας και τα όνειρα των παιδιών μας. Εδώ βρίσκεται η λύση και η φιλολαϊκή προοπτική. Αυτό το δρόμο πρέπει να υπηρετήσουν οι αγώνες μας. Στη βάση αυτή πρέπει να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί το λαό δεν υπάρχει!

Αποφασίζουμε να πάρουμε μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο εργαζομένων  σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα 12 η ώρα το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με 24ωρη Απεργία τέλη Νοέμβρη, πρόταση που θα στείλουμε και προς το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και το καλέσουμε να αποφασίσει για απεργία  παλεύοντας για:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-Την κατάργηση της αντιδραστικής αξιολόγησης που στόχο έχει τις απολύσεις

Την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όχι στο νέο μισθολόγιο επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009

Την υπεράσπιση της  δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις,

Κατάργηση της φοροληστείας  και  όλα τα χαράτσια,

Εναντία στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα  ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες. για επιδότηση με 600 ευρώ όλων των ανέργων  χωρίς ορούς και προϋποθέσεις ,  Για δημοσιά δωρεάν παιδεία υγεία πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ