ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

δημοτικοσυμβουλιο τυρναβουΠολλά και ενδιαφέροντα τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στη μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου η οποία κράτησε μέχρι τις 3.30 το πρωί της Τετάρτης. Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η διαφορετική στάση που τήρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Β. Νταβαρούκας στο συμβούλιο σε σχέση με τη στάση που τήρησε στην οικονομική επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα ενώ στην οικονομική επιτροπή ψήφισε υπέρ της πολιτικής τελών για το 2015, που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, στο συμβούλιο ήλθε και άλλαξε στάση και καταψήφισε την πρόταση την οποία είχε προηγουμένως εγκρίνει. Εκανε κοινώς κωλοτούμπα, αφού δεν κοστίζει και τίποτα…

Μεταξύ άλλων ξεχώρισε για μια ακόμη φορά η κόντρα του Στ. Ροντούλη, με τη δημοτική αρχή, αλλά και με τον πρώην δήμαρχο.

Η κόντρα του κ. Ροντούλη με τον πρώην δήμαρχο ξεκίνησε με αφορμή δηλώσεις του κ. Μαλάκου στον Τύπο για προσφυγή στη δικαιοσύνη και για κλήση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση στο δήμο. Ο κ. Ροντούλης τον ρώτησε αν επιμένει στην πρότασή του και μάλιστα κάλεσε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση του αιτήματος του πρώην δημάρχου.

Η απάντηση που πήρε είναι ότι οι ελεγκτές και οι όποιες κινήσεις θα γίνουν όταν αποφασιστεί από τη δημοτική αρχή και όχι λόγω των πιέσεων του κ. Ροντούλη.

Πριν ξεσπάσει αυτή η κόντρα υπήρξε αίτημα του πρώην προέδρου της ΔΕΣΠΤΑ Κ. Γιώτα για συζήτηση του θέματος που τον απασχολεί σχετικά με ένα χρέος των σφαγείων λόγω των έργων που έγιναν στη θητεία του στο σφαγείο για το οποίο ο εργολάβος διεκδικεί τα χρήματα από τον κ. Γιώτα. Με δεδομένο ότι υπάρχει και δικαστήριο για το θέμα μέσα στο Νοέμβριο υπήρξε ρητή δέσμευση από την πλευρά του δημάρχου και του προέδρου των σφαγείων ότι στο τέλος του μήνα θα πληρωθεί το ποσό της συμφωνηθείσας δόσης στον εργολάβο ύψους 60.000 ευρώ και ότι η δημοτική αρχή και η διοίκηση των σφαγείων θα παράσχουν την όποια στήριξη χρειαστεί στον κ. Γιώτα. Πάντως ο κ. Γιώτας πριν από αυτή την εξέλιξη δεν έκρυβε την ενόχλησή του για την μη ένταξη του θέματός του στην ημερήσια διάταξη.

Παράλληλα πρέπει να πούμε ότι στενό ήταν το μαρκάρισμα που δέχθηκε η δημοτική αρχή από το ΕΚΛ (ΠΑΜΕ) και από τη Λαϊκή Επιτροπή δήμου Τυρνάβου που κατέθεσαν υπομνήματα για τους ανέργους και την αναγκαιότητα στήριξης των ευπαθών ομάδων, αλλά μετά από τη συζήτηση έδειξαν ότι δεν ικανοποιήθηκαν και ήδη είχαμε από χθες ανακοίνωση του ΕΚΛ με βολές κατά της δημοτικής αρχής ενώ ανάλογη αναμένεται και από τη Λαϊκή Επιτροπή.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ