ΡΩΜΗ: ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΛΑ

449Σε μια γυναίκα από τη Γουινέα επιτέθηκαν εξαγριωμένοι επιβάτες σε λεωφορείο στη Ρώμη κατηγορώντας την ότι είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, και ζητώντας να κατέβει από το λεωφορείο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλούς μώλωπες.

Η 26χρονη Fataomata Sompare, ήταν έτοιμη να κατέβει από το λεωφορείο τη Δευτέρα, όταν μια έφηβη που ήταν στο λεωφορείο με φίλους της, την είδε και άρχισε να την κατηγορεί ότι έχει το θανατηφόρο ιό. Στη συνέχεια, κάποιοι από τους συγγενείς της εφήβου άρχισαν να χτυπούν τη γυναίκα.

“Μου είπαν ότι έχω Έμπολα και ότι θα έπρεπε να κατέβω από το λεωφορείο,” δήλωσε η Sompare, που ζει στην Ιταλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε μια στάση λεωφορείου κατάφεραν τελικά να σώσουν τη γυναίκα, που υπέστη πολλαπλές εκχυμώσεις αφού ξυλοκοπήθηκε από τους επιβάτες. Η αστυνομία έφτασε, και την πήγαν στο νοσοκομείο.

«Είναι θύμα ρατσισμού, που είναι πλέον ανεξέλεγκτος σε αυτή την πόλη,” είπε ο σύντροφος της Sompare. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το περιστατικό αποτελεί «ντροπή» και ότι η Sompare είχε δεχθεί επίθεση “μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρη.”

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα της υστερίας των τελευταίων ημερών εξαιτίας του Έμπολα.

Στις ΗΠΑ, γονείς ανάγκασαν δάσκαλο σε υποχρεωτική άδεια μετά την επιστροφή του από το …Ντάλας, όπου το πρώτο θύμα του ιού στη χώρα έχασε τη ζωή του.

Στο Μισισιπή, οι γονείς πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο επειδή ο διευθυντής του σχολείου είχε ταξιδέψει στη Ζάμπια.

rt.com

(Πανέξυπνοι! Νόμιζαν οτι έχει έμπολα, και αντί να απομακρυνθούν, έπεσαν πάνω της…)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ