4,48 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

FROUTAΤην απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία», για το σχολικό έτος 2014-2015, νωρίτερα από κάθε φορά, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

«Η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και κατά τη νέα χρονιά, έχει διττό στόχο. Αφενός, εκπαιδεύει τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή και στα οφέλη που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση όλες τις εποχές του χρόνου. Αφετέρου, αποτελεί και μια υποστηρικτική δράση για την απορρόφηση των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά. Η εκμάθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τους νέους μας αποτελεί προτεραιότητά μας» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης με αφορμή την υπογραφή της απόφασης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ενωσιακούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.

Η διανομή θα γίνει στους μαθητές των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου. Επιπλέον προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ποιοτικής κατηγορίας 1.

Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά, θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ