ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

syspΕπίθεση στη νέα δημοτική αρχή του Τυρνάβου, εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Στ. Χατζηκράχτης, Ν. Μπαντόγιας και Γ. Σακοράφας, υποστηρίζοντας ότι συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής που βασικό της χαρακτηριστικό είναι η συμμόρφωση με το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου της 21ης Οκτωβρίου 2014 απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτή της προηγούμενης δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ.

Μια πολιτική της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι η συμμόρφωση με το αντιδραστικό, αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης που επιβάλει την αύξηση ανταποδοτικών τελών και ιδίων εσόδων, δραστικές περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και κοινωνικές παροχές μέσω ισοσκελισμένων η πλεονασματικών προϋπολογισμών με σκοπό την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας για μείωση του χρέους.

–         Η άρνηση ικανοποίησης συγκεκριμένων αιτημάτων που με υπομνήματα τους υπέβαλαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Λαϊκή Επιτροπή Τυρνάβου, για την ανακούφιση των ανέργων και των οικονομικά ανήμπορων συμπολιτών μας, αποκάλυψε ότι η διακηρυγμένη δια του δημάρχου κ. Σαρχώση «φιλολαϊκή» και με προοδευτικό πρόσημο αντίληψη της δημοτικής αρχής αποτελεί γράμμα κενό, ψεύτικη υπόσχεση.

–         Η αύξηση των ανταποδοτικών τελών για καθαριότητα και φωτισμό για τα σπίτια κατά 14% στον Αμπελώνα, και μέχρι 53% στα καταστήματα των κοινοτήτων Βρυοτόπου, Ροδιάς και Δελερίων, καθώς επίσης και η αύξηση για τέλη των κοινόχρηστων χώρων κατά 25% στον Αμπελώνα και μέχρι 200% στα διαμερίσματα Βρυοτόπου, Ροδιάς και Δελερίων, με πρόσχημα την « εφαρμογή πολιτικής ισονομίας στα μέτρα του δυνατού», επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την παραπάνω εκτίμησή μας.

Ο λαός του δήμου μας, δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τη νέα δημοτική αρχή και το ρόλο που αυτή θα παίξει από εδώ και πέρα.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει προεκλογικά ότι όλοι αυτοί οι οποίοι εμφανίζονταν ως ανεξάρτητοι, αυτοδιοικητικοί, αριστεροί κλπ. θα προωθήσουν το αντιλαϊκό πλαίσιο του «Καλλικράτη», μακριά από τις προσδοκίες για μια άλλη πολιτική στο δήμο που έστω θα ανακούφιζε τις λαϊκές οικογένειες.

Αυτοί που προεκλογικά για την υφαρπαγή της ψήφου «έσκιζαν» τα μνημόνια, μόλις ανέλαβαν άρχισαν τις φορομπηχτικές πολιτικές, την εφαρμογή μνημονίων και αντιλαϊκών νόμων.

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψηφίσαμε τις παρά πάνω επιλογές και αποφάσεις της δημοτικής αρχής δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε:

–         Για την ουσιαστική μείωση έως κατάργηση ανταποδοτικών τελών και τοπικών φόρων για τις λαϊκές οικογένειες με παράλληλη αύξηση σε μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, κ.λπ.

–         Διεκδικούμε πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δήμων για την λειτουργία των υπηρεσιών.

–         Για την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων από την κυβέρνηση χρημάτων, που έχουν εισπραχθεί από φόρους και δεν έχουν αποδοθεί.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση των τελευταίων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και την άμεση συζήτηση με βάση και τα αιτήματα που έθεσαν η Λαϊκή Επιτροπή και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ