ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΗ Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΙΜΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

κοκκινάκηςΜια μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Μίμης Κοκκινάκης, ο οποίος αποτελούσε ζωντανό «θρύλο» για τη Νίκη Βόλου ενώ χαρακτηρίστηκε θεμελιωτής του τυρναβίτικου ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’60, έφυγε το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου σε ηλικία 85 ετών. Τα τελευταία χρόνια ο Κοκκινάκης ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας, ωστόσο, βρισκόταν πάντα κοντά στη μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο.

Ο Κοκκινάκης την δεκαετία του ’50 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Α’ Εθνικής και δύο Κύπελλα Ελλάδος. Ήταν διεθνής, έχοντας τρεις συμμετοχής με την Εθνική Ελλάδος.

Χαρακτηρίζεται  θεμελιωτής του Τυρναβίτικου ποδοσφαίρου. Ήταν ο άνθρωπος που εκτός από την ποδοσφαιρική του αξία την οποία υπέδειξε ως αθλητής φθάνοντας να αγωνιστεί με την φανέλα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ήταν και ένας πολύ πετυχημένος προπονητής.

Το ήθος και η ανθρωπιά που τον διέκρινε έκανε τον κόσμο του Τυρνάβου να τον αγαπήσει περισσότερο από κάθε άλλο. Ο Τύρναβος επί των ημερών του είχε ομάδα Β Εθνικής. Πρώτα σαν Ανάπλαση και αργότερα ως Μεικτή Τυρνάβου (Ανάπλαση – Ηρακλής).

ΑΝΑΠΛΣυνεργάστηκε άξια με πολλούς προέδρους όπως παραδείγματος χάρη τους Λυκούργο Πολυζώη, Μιχάλη Λουλέ κ.α. Ανέδειξε επίσης πολλούς ποδοσφαιριστές όπως τους Παπαδήμα,  Χατζημπάρμπα, Κουτόβα, Κουκουτούλη, Γκαντρή, Γκίμα, Παζάρα, Σάμπρη, Πανταζή και άλλους και ήταν ο προπονητής που επέλεξε την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας από τα πλάγια αξιοποιώντας μπακ και εξτρέμ.

Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του που σκόρπισε θλίψη στους ποδοσφαιρόφιλους σε Βόλο και Τύρναβο, ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώσης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Με γέμισε θλίψη η είδηση του θανάτου του μεγάλου Μίμη Κοκκινάκη. Ο Μίμης Κοκκινάκης υπήρξε παράδειγμα αθλητή και προπονητή, μα πάνω από όλα παράδειγμα ακέραιου χαρακτήρα, ανθρώπου που είχε διάθεση για προσφορά.

Ο Μίμης Κοκκινάκης ήταν εκείνος ο άνθρωπος που μεταλαμ[πάδευσε το σύγχρονο ποδόσφαιρο στον Τύρναβο στήνοντας μια μεγάλη ομάδα και αξιοποιώντας το ταλέντο σημαντικών ποδοσφαιριστών του Τυρνάβου που διέπρεψαν στα γήπεδα της χώρας.

Ερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του φιλάθλου κόσμου της περιοχής θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μίμη Κοκκινάκη για όσα πρόσφερε στο τυρναβίτικο ποδόσφαιρο και να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η κηδεία του Μίμη Κοκκινάκη έγινε την Πέμπτη, από τον Ναό Ευαγγελιστρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ