ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Σ.ΜΟΥ.Θ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

σμουθ (Αντιγραφή)Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.) ξεκινά φέτος ένα νέο κύκλο εργαστηρίων, απευθυνόμενο σε νέους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια θεάτρου, χορού, μουσικής, δημιουργικής γραφής και οπτικών μέσων.

Το Σ.Μου.Θ. από το 2001 μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει ένα δικό του, πρωτότυπο μοντέλο δημιουργικών εργαστηρίων, τα οποία βασίζονται στη σύνθεση των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική, τραγούδι κλπ) και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων. Μέσω των εργαστηρίων αυτών, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι του Σ.Μου.Θ. όπως, η μύηση στις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο, η δημιουργική ενασχόληση και η καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα συντελείται η ομαδική δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης.

Τα εργαστήρια COMBO θα περιλαμβάνουν ένα 3ωρο εργαστήρι σύνθεσης παραστατικών τεχνών κάθε Σάββατο και ένα επιπλέον εργαστήρι επιλογής (υποκριτική, σύγχρονος χορός, μουσικά σύνολα,  δημιουργική γραφή) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε νέους 18+, που ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες, χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση προηγούμενης εμπειρίας. Βασικοί συντονιστές των εργαστηρίων είναι ο Κώστας Λαμπρούλης (σκηνοθέτης), Δέσποινα Μπουνίτση (χορογράφος) και Φίλιππος Ζούκας (μουσικός).

Παράλληλα, το Σ.Μου.Θ. ξεκινά άλλους τρείς ξεχωριστούς κύκλους εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους.

Στα παιδικά εργαστήρια (4-6 και 7-12 ετών), μέσω των μεθόδων της μουσικοκινητικής αγωγής, του θεατρικού παιχνιδιού, του εκπαιδευτικού δράματος, του αυτοσχεδιασμού, της αναπαράστασης, της σωματικής έκφρασης, της μουσικής και ρυθμικής εκπαίδευσης, τα παιδιά διασκεδάζουν, απελευθερώνονται και παράλληλα καλλιεργούν την δημιουργικότητα, τη φαντασία καλλιεργούν την εκφραστικότητα, τη φαντασία, την αντίληψη και την κοινωνικότητά τους.

Τα εργαστήρια μουσικού θεάτρου για εφήβους (12-18 ετών) φιλοδοξούν να προσφέρουν μια εναλλακτική διέξοδο απασχόλησης, σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον  εκτόνωσης,  για μια ουσιαστική καλλιτεχνική εκπαίδευση. Οι νέοι καλλιτέχνες θα έχουν τη ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους συνδυάζοντας το θέατρο, τη μουσική και το χορό, αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητές του μέσα από τη συνεργασία και τα σύγχρονα μέσα έκφρασης.

Τα παιδικά και εφηβικά εργαστήρια συντονίζουν η Κατερίνα Μπέκου (θεατρολόγος) και η Δέσποινα Μπουνίτση (χορογράφος).

Το Σ.Μου.Θ. σχεδιάζει για φέτος πληθώρα πολιτιστικών δράσεων και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να λάβουν μέρος σε παραστάσεις, δρώμενα, συμπράξεις και εργαστήρια τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι των εργαστηρίων του Σ.Μου.Θ. θα διεξάχθούν στο κεντρικό κτίριο του Μύλου Παππά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα smouth.com ή επικοινωνήστε στο 6943 956171.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ