ΤΑ «ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ

Ανακοίνωση – απάντηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στις«Παρεμβάσεις-  Κινήσεις-  Συσπειρώσεις»

ΠΑΜΕΣυνάδελφοι,  στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Οι  «Παρεμβάσεις-  Κινήσεις-  Συσπειρώσεις στο Δημόσιο  εξέδωσαν  ανακοίνωση για τις εκλογές στο νομαρχιακό τμήμα της  ΑΔΕΔΥ στις 21 Οκτώβρη χρησιμοποιώντας τες ως αφορμή για να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα . Είναι μια ανακοίνωση που, εν ολίγης, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.

Ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ  συμμάχησε με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για τον αποκλεισμό της ΕΛΜΕ από τις εκλογές του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, χωρίς να μιλούν για την «ταμπακέρα»,αποκρύπτοντας την πραγματικότητα ότι το σωματείο αυτό όπως και άλλα σωματεία δεν είχαν εκλέξει αντιπροσώπους για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος. Πάνω σε αυτό τοποθετηθήκαμε και καμιά συμμαχία δεν κάναμε με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Επισημάναμε στην τοποθέτηση μας στη Γ.Σ. πως το συνδικαλιστικό κίνημα μάτωσε οι εργαζόμενοι να εκλέγουν και να μην διορίζουν τους εκπροσώπους και αυτό θα πρέπει να  τηρείται  όλα τα σωματεία.

Οι Παρεμβάσεις ξεδιπλώνουν στην ανακοίνωση τους αυτή, όλο το αντι ΠΑΜΕ μένος τους προσπαθώντας να κρύψουν τον υπονομευτικό τους ρόλο στο κίνημα και τη συνεργασία τους με τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μιλούν ότι το ΠΑΜΕ υπονόμευσε τους αγώνες των καθηγητών κρύβοντας ότι οι δυνάμεις αυτές μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  οδηγούσαν έναν αγώνα σε αδιέξοδο κι έναν ολόκληρο κλάδο στο έλεος του κρατικού αυταρχισμού και της επιστράτευσης. Άλλωστε αυτές οι δυνάμεις, τα δίπλωσαν και τα δίπλωσαν χοντρά το Μάη του 2013. Οι συνδικαλιστές των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – εννοείται και του πρώην δικομματισμού– στη μοναδική απεργία που εξαγγέλθηκε και υλοποιήθηκε κόντρα στην επιστράτευση των καθηγητών (Τρίτη 14/5) ήταν δηλωμένοι απεργοσπάστες. (Γιατί σε αυτή που και οι ίδιοι  συμφώνησαν με ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ απεργία διαρκείας στις συνελεύσεις την ανέτρεψαν στη Συνέλευση των προέδρων γιατί δεν υπήρχαν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ζήτημα που το ΠΑΜΕ έλεγε από την πρώτη στιγμή).

Μιλάνε ότι συνθηκολογήσαμε με τον κρατικό συνδικαλισμό , πως υποκλινόμαστε μπροστά στη εργατική αριστοκρατία και τους καταγγέλλουμε στα λόγια. διαιωνίζοντας την κυριαρχία τους. Υπονομεύουμε λένε τους αγώνες σπέρνουνε την απογοήτευση και στέλνουμε μια ώρα αρχύτερα  στην αγκαλιά της κάλπης και των κυβερνητικών αυταπατών τους εργαζόμενους . Κοίτα ποιοι μιλάνε:

Αυτοί που συμπορεύονται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό κάτω από το σύνθημα «αέρα -αέρα να φύγει η χολέρα».

Αυτοί που συνεργάζονται  με τις  δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε πάνω από 100 συλλόγους εκπαιδευτικών  μέσα σε αυτούς και η  ΕΛΜΕ Λάρισας, όπου με την ψήφο τους κατέχουν τη θέση του προέδρου. Μιλάμε για το  νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό δηλαδή, που μοναδικός στόχος είναι να τροφοδοτεί αυταπάτες ότι οι εργαζόμενοι θα λύσουν τα προβλήματα τους με το νέο «μείγμα» πολιτικής  του  ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Ε.Ε. με υγιή επιχειρηματικότητα με τους εργαζόμενους πάνω από τα κέρδη .

Αυτοί  που είναι το μόνιμο ακροατήριο και οι χειροκροτητές στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ)του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ο κρατικός συνδικαλισμός όπως  οι ίδιοι τον αποκαλούνε.

Επίσης είναι χαρακτηριστική η στάση αυτών των δυνάμεων μπροστά στην προσπάθεια που κάνουν οι ταξικές δυνάμεις εδώ και 2 μήνες για την επιτυχία του πανελλαδικού – παλλαϊκού συλλαλητηρίου την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα. Αυτήν τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν εκατοντάδες συνδικάτα, για να βγει ο λαός μας στο προσκήνιο, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να σηκώσει το μπόι του, να βγει στην αντεπίθεση, οι δυνάμεις  των   ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ  και του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο όπως και στον ιδιωτικό τομέα, την υπονομεύουν, την αντιπαλεύουν με τον πιο άθλιο τρόπο. Λένε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «το συλλαλητήριο στη 1 Νοέμβρη είναι κομματική – παραταξιακή πρωτοβουλία, κομματική παρέλαση, είναι καπέλο από τα πάνω, είναι κίνηση περιχαρακωμένη». Τι κι αν έχουν πάρει αποφάσεις 933, σωματεία, σύλλογοι, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα,  αγροτικοί σύλλογοι και μπλόκα. Μεταξύ αυτών 170 και πλέον φορείς της εκπαίδευσης ΕΛΜΕ, Σύλλογοι δασκάλων ,σύλλογοι εργαζομένων στα ΑΕΙ&ΤΕΙ Σπουδαστικοί σύλλογοι    και τόσοι άλλοι φορείς; Τι κι αν μεγάλη μερίδα αυτών των φορέων οι αποφάσεις είναι ομόφωνες ή με μεγάλη πλειοψηφία και εκατοντάδων  με αποφάσεις Γενικών  Συνελεύσεων; Είναι όλοι τους προφανώς κομματικά υποκινούμενοι. Είναι κομματικά ελεγχόμενοι και περιχαρακωμένοι οι πάνω από 100 φορείς που πήραν απόφαση όπου το ΠΑΜΕ είναι μειοψηφία, οι απολυμένοι των σούπερ μάρκετ «Λάρισα», οι συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ομοσπονδία των ΕΒΕ, η ένωση γιατρών ΓΝΛ και ΚΥ , όπως και πλήθος άλλων σωματείων και φορέων της περιοχής μας; Ό καθένας και η κάθε παράταξη κρίνονται από την καθημερινή δράση και πρακτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τη στάση και το ρόλο αυτών των δυνάμεων να τους απομονώσουν να τους γυρίσουν την πλάτη  και να στρατευθούν με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ   .

Όλοι μαζί   να υλοποιήσουμε την απόφαση της γενικής συνέλευσης του  ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, παίρνοντας μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα. (αναχώρηση λεωφορείων 5.00 π.μ  από  Ανθίμου Γαζή)

Όλοι στην πανεργατική πανδημοσιουπαλληλική απεργία στις 27 Νοέμβρη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ