ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ “ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”

X25Εναν απίστευτο τρόπο βρήκε ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Λουχάνσκ για να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία. Κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, σε μονομαχία, παραχωρώντας του μάλιστα το δικαίωμα να διαλέξει όπλο.

Ο επικεφαλής της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» προκάλεσε τον Ποροσένκο σε μονομαχία με ανοιχτή επιστολή του, στην οποία προτείνει διάφορους τρόπους για να δωθεί ένα τέλος στην ουκρανική κρίση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των αρχαίων Σλάβων ηγετών και των μεγάλων Κοζάκων οπλαρχηγών και ας μονομαχήσουμε. Οποιος κερδίσει, θα υπαγορεύσει τους όρους του στην αντίπαλη πλευρά. Γιατί να συντηρούμε το αμοιβαίο μίσος, καταστρέφοντας τους ανθρώπους, την οικονομία και τις πόλεις; Αυτές είναι ”πληγές” που και οι δυο μας θα πρέπει να θεραπεύσουμε για δεκαετίες. Δεν είναι καλύτερα να δώσουμε τέλος στις διαφορές μας με μία έντιμη μονομαχία;», γράφει ο Ιγκόρ Πλοτίνσκι στην επιστολή του.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Λουχάνσκ προτείνει στον Ποροσένκο να επιλέξει τον τόπο της μονομαχίας, όπως και το όπλο που θα χρησιμοποιήσουν, ενώ πρότεινε να υπάρχει και τηλεοπτική μετάδοση.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πλοτίνσκι δηλώνει ότι αν δεν κερδίσει τη μονομαχία, θα βάλει τέλος στη στρατιωτική δράση στα ανατολικά της Ουκρανίας και θα διαλύσει όλες τις νόμιμες, ή παράνομες ένοπλες ομάδες.

«Αν θες ακόμη να χύσεις το αίμα των δικών σου, των στρατιωτών σου, των συζύγων, μητέρων, ηλικιωμένων και παιδιών, τότε απέδειξε ότι είσαι έτοιμος να χύσεις και το δικό σου αίμα. Αποδέξου την πρόκλησή μου», καταλήγει ο Πλοτίνσκι.

Ο Ποροσένκο δεν έχει κανένα σχόλιο για το θέμα, αλλά ο Γεβγκέν Περεμπίνις, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, έγραψε στο Twitter ότι ο Πλοτίνσκι «αξίζει μόνο μία μονομαχία με ένα ουκρανικό δικαστήριο».

newsweek.com
iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ