ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ (ΠΑΛΙ!)

H51Μια τεράστια τρύπα άνοιξε στο έδαφος την Τρίτη σε μια μεγάλη ρωσική πόλη κοντά στα Ουράλια Όρη. Η τρύπα έχει περίπου 40 μέτρα πλάτος και μοιάζει να έχει καταπιεί πολλά σπίτια.

Ρώσοι γεωλόγοι ψάχνουν να βρουν τι προκάλεσε το ατύχημα. Η τρύπα άνοιξε όταν πλημμύρισε ένα κοντινό ορυχείο αλατιού. Αυτό, συν ένας σεισμός το 1994 που σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, φαίνεται να έχουν προκληθεί από ισχυρά υπόγεια ρεύματα πεπιεσμένου αερίου που συνήθως υπάρχουν γύρω από αλατωρυχεία.

Το ορυχείο, που ονομάζεται Solikamsk-2, δίνει κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατομμύρια τόνους ποτάσας, αλάτι πλούσιο σε κάλιο που χρησιμοποιείται ως γεωργικό λίπασμα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ορυχείου, Uralkal, σταμάτησε εκκένωσε το ορυχείο, και ζήτησε από τους περίπου 1.300 εργαζόμενους να μείνουν στο σπίτι.

Το ίδιο ορυχείο είχε καταρρεύσει τον Ιανουάριο του 1995, προκαλώντας εκρήξεις αερίου στις γύρω περιοχές την επόμενη ημέρα.

Αιφνίδια, καταστροφικά γεγονότα όπως αυτά, δεν είναι ασυνήθιστα τα αλατωρυχεία αυτού του τύπου και συμβαίνουν ακόμη και όταν οι ανθρακωρύχοι λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις.

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων V-Kurse, αρκετά σπίτια βρίσκονται κοντά στην καταβόθρα, αλλά παραμένει «άγνωστο αν υπήρχαν σπίτια στο επίκεντρο της.”

Τουλάχιστον ένας Ρώσος χρήστης Twitter, ωστόσο, γράφει “Καλή τύχη κάτοικοι”, αναφερόμενος στους ανθρώπους που ζουν σε σπίτια της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ