ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

ΠΙΝΑΚΟΘΕγκαινιάζεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. η έκθεση των αποφοίτων μαθητών των ενήλικων τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα. Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «4 Τέχνες στο Εργαστήρι της Πινακοθήκης» θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Πινακοθήκης και θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κεραμικής, ψηφιδωτού και χαρακτικής.

Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας επιμονής και υπομονής από ανθρώπους που διέθεσαν δημιουργικά το χρόνο τους ενάντια στην απαισιοδοξία που γεννά η εποχή της κρίσης, ξέφυγαν  για λίγο από τη καθημερινότητα, ασχολήθηκαν πέρα και έξω από τα τετριμμένα, πίστεψαν στις δυνατότητές τους, άντλησαν δυνάμεις εσώτερες, ανακάλυψαν τον αυτοσχεδιασμό και κατάφεραν με τη βοήθεια των δασκάλων τους να φτάσουν σε επίπεδα ζηλευτά ο καθένας στον τομέα του.  Παράλληλα αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ο ρόλος του πολιτισμού σε επίπεδο κοινωνίας αφού η σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης στην οποία βρίσκονται διαρκώς μεταξύ τους γεννά και καλλιεργεί κοινωνικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της..

Οι δάσκαλοι που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους είναι: στη Ζωγραφική ο κ. Γιάννης Μπέης, στην Κεραμική η κ. Μαριάννα Γκουντουβά, στο Ψηφιδωτό ο κ. Αντώνης Καρακωνσταντάκης και  στη Χαρακτική ο κ. Αθανάσιος Φαλιάγκας.

Η έκθεση  θα  διαρκέσει  έως  τις 28 Δεκεμβρίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ