ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΚΟΙΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ 8 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

lykosΤον περασμένο Ιούνιο, ναι πολύ καλά διαβάσατε, απασχόλησε το paidis. comη περίπτωση 73χρονου ηλικιωμένου που του « έκοψαν»   τη σύνταξη του ΟΓΑ (300 ολόκληρα ευρώ παρακαλώ), με το αιτιολογικό ότι δικαιούται σύνταξη ΟΑΕΕ με συμμετοχή του ΙΚΑ.

Σε κατάκλιση, καθετηριασμένος και με την υποστήριξη συσκευής οξυγόνου τον τελευταίο 1 ½ χρόνο ο κυρ-Σπύρος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα τελευταία 10 χρόνια αλλά και πρόβλημα επιβίωσης μετά την ανάλγητη απόφαση.

Το κράτος πρόνοιας δηλώνει παρόν και τον προτρέπει: “ή τρέξε να βρεις το δίκιο σου ή κατέβαλλε 140.000 ευρώ εισφορά στο ΤΕΒΕ για να πάρεις σύνταξη!!”

Και το έκανε ο άνθρωπος. Κατέθεσε ένσταση την οποία κοινοποίησε και στο Συνήγορο του Πολίτη.

Και ω του θαύματος, τα αντανακλαστικά του κράτους λειτούργησαν… άμεσα!

Με τη διαδικασία του ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ (δεν το λέμε εμείς, το έγγραφο το λέει) ο ηλικιωμένος ενημερώνεται κοντά 8 μήνες αργότερα πως η ένστασή του θα εκδικασθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15.00.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πείτε, μα έλα που η «οδύσσεια» έχει και συνέχεια.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο του τμήματος ένδικων μέσων του ΟΓΑ (το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας) η ένσταση του κυρ-Σπύρου θα εξετασθεί στην… Αθήνα!

Το να μεταβεί ο άνθρωπος στα κεντρικά του οργανισμού στην κατάστασή του προκαλεί γέλωτα αν δεν προκαλούσε οργή. Οπότε τρέξε ξανά μανά για δικηγόρους, εξουσιοδοτήσεις σε τρίτους (που θα χάσουν μεροκάματο ίσως;) και πάει λέγοντας.

Κορυφαίο δε όλων  στο κατάπτυστο έγγραφο, τον προειδοποιούν κιόλας πως αν δεν ακολουθήσει τις διαδικασίες η εκδίκαση θα αναβληθεί και θα… καθυστερήσει να προσδιορισθεί εκ νέου!!!

Έτσι, γιατί μέχρι τώρα αντέδρασαν ακαριαία οι αρμόδιοι παράγοντες.

Θα το παλέψει ο κυρ-Σπύρος και θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους. Όχι για το 300άρι τους, που δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του σε φάρμακα, αλλά γιατί αυτό έμαθε να κάνει μια ζωή σε τούτο τον τόπο.

Να παλεύει!!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ