ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

IMG_20141119_112757Ενεργοποιώντας καινοτόμες δράσεις συνεργαζόμενων φορέων Αγωγής Υγείας που σχετίζονται με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου φιλοξένησε στον χώρο του αμφιθεάτρου το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β ) του Ε.Σ.Υ για να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα για τις βασικές γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για την ζωή καταστάσεων.

Οι επαγγελματίες διασώστες κκ Παπακώστας Αχιλλέας και Γκόγκος Νικόλαος ευχαρίστησαν τον διευθυντή του σχολείου κ. Μόκια Γιάννη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Χατζή Στέλιο για την πρόσκληση και μέσω της θεωρίας της εικόνας και κυρίως της πράξης κατέδειξαν με κατανοητό τρόπο την βασική υποστήριξη της ζωής με κυρίαρχη στάση στην ανακοπή της καρδιάς για την οποία η συχνότητα απ’ τη μια και οι λεπτοί χειρισμοί των εθελοντών απ’ την άλλη καλύπτουν το μεσοδιάστημα της οργανωμένης αντιμετώπισης όπου η ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ με συμπιέσεις στο θώρακα και εμφυσήσεις δίνουν το φιλί της ζωής.

IMG_20141119_111744Η θεματολογία κάλυψε τις επείγουσες α’ βοήθειες και την αντιμετώπισή τους που σχετίζεται με τραυματισμούς (κατάγματα),ρινορραγίες, πνιγμούς, εγκαύματα τριών βαθμών ,την ηλεκτροπληξία και το έντονο ενδιαφέρον και ο προβληματισμός των μαθητών να δίνει την σκυτάλη σε πρόκληση και πρόσκληση μιας νέας ενημερωτικής συνάντησης με παρεμφερές περιεχόμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ