Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπίσκεψη στη Λάρισα προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό- Συντονισμός δράσης Αθηνών- Λευκωσίας», πραγματοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προηγήθηκε εγκάρδια συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ενώ σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Κύπριος αξιωματούχος αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις τόνισε πως «… η απειλή αγγίζει και την Ελλάδα, την ώρα που η Κύπρος ασκεί το αναφαίρετο κυριαρχικό της δικαίωμα  στην αξιοποίηση της ΑΟΖ».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επικαλούμενος τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ε.Ε, τις αδελφικές σχέσεις με τη χώρα μας αλλά και τις άριστες σχέσεις της Μεγαλονήσου με τα γειτονικά της κράτη εξέφρασε την αισιοδοξία του για τερματισμό των παράνομων τουρκικών ενεργειών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε ερώτηση αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μια τιτάνια προσπάθεια που στηρίχθηκε από τον κυπριακό λαό, ώστε 18 μήνες μετά η χώρα να είναι σε θέση να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, ενώ από το 2015 θα τεθεί και σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Τέλος ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην τριμερή του Καίρου  και αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει και νέα ανάμεσα σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ