ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ;

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

???U????õd? ???, M?? ???, ? ???õd??????????, KO???? (EUROKINISSI // I???? M???)Το φρούτο της εθνικής συνεννόησης άρχισαν εδώ και λίγο καιρό να σερβίρουν μέσα από άρθρα τους δημοσιογράφοι των Αθηνών, από τους ευνοημένους του συστήματος εξουσίας και πολλάκις ευεργετηθέντες από αυτό, υποστηρίζοντας ότι χωρίς αυτή η χώρα θα καταστραφεί.

Φυσικά χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτή η εθνική συνεννόηση, αρκούνται στο να πετάνε φωτοβολίδες για συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα λες και μια τέτοια ενέργεια αρκεί από μόνη της να διώξει τα δεινά δεκαετιών από αυτόν τον τόπο.

Σκόπιμα αποκρύπτουν ότι στην παρούσα φάση για αυτούς συνεννόηση σημαίνει να δεθεί για τα καλά και ο κ. Τσίπρας και η νέα κυβέρνηση που αργά ή γρήγορα θα προκύψει στο άρμα της κ. Μέρκελ, των τραπεζών και των δανειστών μας.

Αυτό είναι για αυτούς συνεννόηση και θυμίζει ούτε λίγο ούτε πολύ το τι έγινε το 2011 όταν ο δήθεν αντάρτης τότε Σαμαράς μέσα από συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου αλλά και τον Γ. Καρατζαφέρη έκαναν κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο η οποία δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό μας έβαλε ακόμη πιο βαθιά στα μνημόνια και έφερε ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από τους δανειστές και τις τράπεζες.

Αρα κατά συνέπεια όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται σήμερα για εθνική συνεννόηση το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, κρύβοντας σκόπιμα την ουσία των προτάσεών τους και τους σκοπούς των ενεργειών τους που δεν είναι άλλοι από τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού μετώπου υπέρ των μνημονίων για την καταστροφή του λαού και της χώρας και την περαιτέρω ισχυροποίηση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Αλήθεια όταν μιλούν οι συγκεκριμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι, εκδότες, κυβερνητικά στελέχη και μεγαλοεπιχειρηματίες για συνεννόηση τι εννοούν.

Πού βάζουν τις κόκκινες γραμμές κυρίως για την πλευρά της κυβέρνησης που σήμερα είναι το υποχείριο της τρόικας και των δανειστών εφαρμόζοντας πιστά όλες τις επιταγές τους.

Βάζουν άραγε στο πλαίσιο της συνεννόησης τη δραστική μείωση του ελληνικού χρέους που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, το σχίσιμο των μνημονίων, ακόμη και την επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί ή απλά θέλουν να αποδεχθεί και ο κ. Τσίπρας όλα όσα συμβαίνουν σήμερα;

Επειδή είναι βέβαιο ότι επιθυμούν και επιδιώκουν να έχουν από τώρα την υπογραφή του κ. Τσίπρα σε όλα τα μνημόνια που ισχύουν ή πρόκειται να έλθουν καλά θα κάνουν να βγουν και να το πουν και να αφήσουν κατά μέρος τα περί συνεννοήσεως.

Συμφωνία για διεύρυνση του μετώπου υποταγής και νέους πρόθυμους υποτακτικούς της τρόικας και των τραπεζών ψάχνουν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ