ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΡΧΩΣΗ

Ανακοίνωση των συμβούλων της «Δράσης Πολιτών» Στ. Ροντούλη, Θ. Λάπα και Ανδ. Ξηρομερήσιου

ροντούληςΜετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών», με παρέμβαση του επικεφαλής της, κ. Στέλιου Ροντούλη, κινήθηκε αστραπιαία, για να προλάβει δυσμενέστερες εξελίξεις στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης μόλυνσης του Ξηριά και, προφανώς, για να ευαισθητοποιήσει- κινητοποιήσει κάθε αρμόδια ελεγκτική Αρχή.

Έτσι, προτείναμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, τη συνέργεια των Δήμων Τυρνάβου – Λάρισας- Ελασσόνας για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, τη συνεργασία των εμπλεκόμενων δήμων με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε επίπεδο Περιφέρειας- Αποκεντρωμένης Διοίκησης και, προπάντων, την  επικαιροποιημένη  διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στο πόσιμο νερό, για να κατασιγάσουν οι εύλογες ανησυχίες των δημοτών αναφορικά με την ποιότητα του νερού.

Και ενώ η «Δράση Πολιτών» έπραξε τα αυτονόητα, με απώτερο πάντα στόχο την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, ο κ. Σαρχώσης, χωρίς να σεβαστεί την υπευθυνότητα του θεσμικού του ρόλου, προτίμησε να μας απαντήσει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, δηλώνοντας  ότι το νερό του Τυρνάβου δεν εμφανίζει κανένα απολύτως πρόβλημα βάσει μετρήσεων και εργαστηριακών ελέγχων.

Αλίμονο, όμως, για τον κύριο Σαρχώση. Οι μετρήσεις και οι έλεγχοι που επικαλείται έγιναν, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από έγγραφο της ίδιας της ΔΕΥΑΛ, τον μήνα Οκτώβριο και μάλιστα η υδροληψία που ελέγχθηκε φέρει ημερομηνία 15/10/2014. Για ένα γεγονός, δηλαδή, που ‘’έσκασε’’ εδώ και μια βδομάδα περίπου, ο κ. Σαρχώσης απαντά βασισμένος σε δεδομένα που προέκυψαν… τον προηγούμενο μήνα.

Δεν θα χαρακτηρίσουμε την συμπεριφορά του κ. Σαρχώση. Ούτε καν θα κρίνουμε την πολιτική του λειτουργία. Αφήνουμε τον κόσμο του Τυρνάβου να κρίνει τις πράξεις του κ. Σαρχώση και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Θα θυμίσουμε, μόνο, ότι παρόμοια συμπεριφορά έδειξε ο κ. Σαρχώσης και στο ζήτημα του νερού στον Αμπελώνα. Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της «Δράσης Πολιτών», κ. Θεόδωρος Λάπας, έθεσε μετ’ επιτάσεως και αποδεικτικών στοιχείων, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα των αμιαντοσωλήνων, που ακόμη υφίστανται κατά ένα μεγάλο μέρος στο δίκτυο ύδρευσης του Αμπελώνα, ζητώντας την κατά προτεραιότητα αντικατάστασή τους, ο κ. Σαρχώσης προτίμησε και πάλι να απαξιώσει το θέμα, χωρίς να προβληματιστεί έστω για τα προβλήματα υγείας που ανακύπτουν από ένα τέτοιο ζήτημα.

Εμείς, η «Δράση Πολιτών», ευχόμαστε και θέλουμε το νερό του τόπου μας να είναι αρίστης ποιότητας. Η βούλησή μας, όμως, πρέπει να εδράζεται επί επικαιροποιημένων και όχι επί ετεροχρονισμένων δεδομένων, κάθε φορά που ανακύπτει ένα πρόβλημα.

Τέλος, όσον αφορά στην πρόταση του κ. Σαρχώση στην ΕΔΕΥΑ για την κατάργηση του 80%, θα τον παροτρύνουμε να αφήσει τα ωραία λόγια και, με τρόπο σεμνό και ταπεινό, εμπράκτως να αφαιρέσει το τέλος του 80%  και το τέλος ελάχιστης κατανάλωσης από τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ, για να ανακουφίσει τους δημότες οικονομικά και για να τιμήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, χωρίς βεβαίως να θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τη νομιμότητα και την παραμονή του ελέγχου  της επιχείρησης στα χέρια του Δήμου και όχι στα χέρια των οποιωνδήποτε ιδιωτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ