ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ;

ΚΑΡΔΙΑΟι άνω των 50 ετών μετανιώνουν για αρκετά πράγματα που έκαναν ή δεν έκαναν στη ζωή τους, αλλά σύμφωνα με έρευνα, εκείνο που μετανιώνουν περισσότερο, είναι ότι παντρεύτηκαν το λάθος άτομο!

Πρόκειται για ένα μάλλον μη ρομαντικό συμπέρασμα νέας έρευνας που αφορά τα πράγματα για τα οποία έχουν μετανιώσει, αλλά –συνήθως- δεν λένε οι άνθρωποι της μέσης ηλικίας.

Αν και τα περισσότερα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι μεσήλικες είναι αρκετά τετριμμένα, αφού το 23% λέει δεν έχουν ταξιδέψει αρκετά, και το 19% ότι δεν έχει εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για τη συνταξιοδότηση, άλλες απαντήσεις τους εμπεριέχουν αρκετή στενοχώρια.

Σχεδόν το ένα πέμπτο (18%), δηλώνει ότι κυρίως μετανιώνει για το γάμο του με το λάθος άτομο, αν και η έρευνα δεν αποκαλύπτει πόσοι είναι ακόμη παντρεμένοι με τους/τις συζύγους τους, και πόσοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των «αργυρών χωρισμένων».

Επίσης, ένας στους 10 από τους ερωτηθέντες είπαν ότι το να ερωτευθούν ξανά είναι ένα από τα πράγματα που θέλουν να κάνουν πριν πεθάνουν.

Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι 17% μετανιώνουν επειδή ποτέ δεν είπαν στους γονείς τους πόσο σήμαιναν για αυτούς, ενώ το 15% επειδή ποτέ δεν ζήτησαν από τους παππούδες τους να τους πουν περισσότερα για τη ζωή τους.

Τύψεις για τις πολλές ώρες εργασίας έχει το 16%, ενώ το 15% στενοχωριέται που δεν ξόδευε αρκετό χρόνο με τα παιδιά του. Αυτά τα δύο κατατάσσονται μεταξύ των 10 κορυφαίων πραγμάτων για τα οποία μετανιώνουν περισσότερο οι μεσήλικες. Παράλληλα ένα 15% θα ήθελε να είχε μάθει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο.

Τα ποσοστά διαζυγίων μεταξύ των άνω των 50 ετών έχουν εκτοξευθεί κατά το ένα τρίτο τα 10 τελευταία χρόνια

Ο Martin Lock, διευθύνων σύμβουλος ιστοσελίδας για τον τρόπο ζωής των άνω των 50 ετών, δήλωσε: “Είναι λίγο περίεργο να βλέπεις τόσους πολλούς να σκέπτονται ότι έχουν επιλέξει το λάθος σύζυγο, αλλά με το τόσο υψηλό ποσοστό διαζυγίων ίσως δεν είναι και τόσο παράξενο.”

Περισσότερα: independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ