ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ 64 ΧΩΡΩΝ;

23Το ένα τρίτο των 196 χωρών που υπάρχουν, έχουν εθνικές σημαίες που περιλαμβάνουν θρησκευτικά σύμβολα, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση του Pew Research.

Από τις 64 χώρες σε αυτή την κατηγορία, περίπου οι μισές έχουν χριστιανικά σύμβολα (48%), και περίπου το ένα τρίτο περιλαμβάνουν Ισλαμικά θρησκευτικά σύμβολα (33%).

Τα Χριστιανικά σύμβολα βρίσκονται σε 31 εθνικές σημαίες από την Ευρώπη, την Ασία, τον Ειρηνικό και την Αμερική. Το «Union Jack» του Ηνωμένου Βασιλείου για παράδειγμα, περιλαμβάνει τους σταυρούς του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Πατρικίου και του Αγίου Ανδρέα. Ορισμένες χώρες της Κοινοπολιτείας συνεχίζουν να ενσωματώνουν την Union Jack, ως μέρος των δικών τους σημαιών, συμπεριλαμβανομένων των Φίτζι, Τουβαλού, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Ισπανία, Ελλάδα, Νορβηγία και Δομινικανή Δημοκρατία είναι μεταξύ των χωρών με χριστιανικά εθνικά σύμβολα.

Ισλαμικά σύμβολα βρίσκονται στις σημαίες των 21 χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η  εθνική σημαία του Μπαχρέιν διαθέτει πέντε λευκά τρίγωνα, που συμβολίζουν τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ. Αλγερία, Τουρκία, Μπρουνέι και Ουζμπεκιστάν είναι μερικές από τις χώρες που περιλαμβάνουν ένα ισλαμικό αστέρι και μισοφέγγαρο στην εθνική τους σημαία.

Βουδιστικά ή ινδουιστικά θρησκευτικά σύμβολα εμφανίζονται σε πέντε εθνικές σημαίες. Σε δύο από αυτές, Καμπότζη και Νεπάλ, τα σύμβολα αναφέρονται και στις δύο θρησκείες.

Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα με εβραϊκά σύμβολα στη σημαία του, συμπεριλαμβανομένου του αστεριού του Δαβίδ και του λευκού και μπλε ριγέ φόντου  που αντιπροσωπεύει το παραδοσιακό σάλι της εβραϊκής προσευχής.

Έξι χώρες έχουν σύμβολα που συνδέονται με διάφορες άλλες θρησκείες στις σημαίες τους, όπως η ιαπωνική σημαία, οι σημαίες της Ουρουγουάης και της Αργεντινής.

Αν και η αμερικανική σημαία δεν περιλαμβάνει θρησκευτικά σύμβολα, πολλές πολιτείες έχουν θρησκευτικές εικόνες στις σημαίες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ