ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 25 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια γεύση για τις νέες επενδύσεις της καπνοβιομηχανίας είχε δώσει ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος στις αρχές Φθινοπώρου. Τότε είχε αναφέρει ότι στο πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνονται ενέργειες που θα στηρίξουν περαιτέρω το εργοστάσιο, τα σήματα και τους εργαζόμενούς της, ενώ είχε αναφέρει ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τις επενδύσεις που έχει υλοποιήσει στις εγκαταστάσεις της η Παπαστράτος, θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Philip Morris, στηρίζει και την πρωτογενή παραγωγή. Συγκεκριμένα έχει υπογράψει τριετές σύμφωνο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση για την αγορά καπνών ανατολικού τύπου.

Συγκεκριμένα, για την τριετία 2013-2015, η συμφωνία προβλέπει αύξηση 20% των ποσοτήτων των ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου που θα αγοράσει η Philip Morris International σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

Ειδικότερα, η καπνοβιομηχανία το διάστημα 2013-2015 σκοπεύει να απορροφήσει πάνω από το 50% της συνολικής ποσότητας καπνού ανατολικού τύπου που παράγεται στη χώρα, δαπανώντας για τον σκοπό αυτό περί τα 150-200 εκατ. ευρώ. Μόνο πέρυσι απορρόφησε πάνω από το 50% της εγχώριας παραγωγής της συγκεκριμένης κατηγορίας καπνών.

Εν τω μεταξύ χθες ο επικεφαλής της Παπαστράτος κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος είχε συνάντηση με τονυπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το ακανθώδες θέμα της φορολογίας των καπνικών προϊόντων που έχει προκαλέσει ραγδαία άνοδο του λαθρεμπορίου.

euro2day.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ