ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 7,5 ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΠροβάδισμα 7,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δίνει μια νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που εμφανίζει τους πολίτες διχασμένους ως προς την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος βρίσκεται σταθερά στο 17%. Τα αποτελέσματα είναι αμετάβλητα σε σχέση με την έρευνα Οκτωβρίου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί από κοντά, με 6% το «Ποτάμι».

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ-Ελιά με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, στο όριο εισόδου στη Βουλή. Εκτός κοινοβουλίου μένουν η ΔΗΜΑΡ με 1% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%.

Το 46% των ερωτηθέντων απαντά πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό κρίνει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Επίσης, ανεξαρτήτως προτίμησης, το 47% πιστεύει πως κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους, ενώ μόλις το 42,5% προβλέπει πως η παρούσα Βουλή θα βρει το πρόσωπο που θα κερδίσει τη στήριξη 180 εδρών.

Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει μικρό προβάδισμα μιας μονάδας (21%) σε σχέση με τον πρωθυπουργό (20%) στις «θετικές» και «πολύ θετικές» γνώμες των πολιτών.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έγινε με τηλεφωνικές συντεντεύξεις στο διάστημα 21-24 Νοεμβρίου 2014.

ΕΘΝΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ