ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

1Αντιπροσωπείες των κομμάτων της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκαν με σκοπό την δρομολόγηση πολιτικού διαλόγου για τα καυτά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς της ΔΗΜΑΡ ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέφανος Μανίκας και από πλευράς των Οικολόγων Πράσινων ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Τσιρώνης, η συνεκπρόσωπος Τύπου Χριστίνα Ευθυμιάτου και το μέλος της ΕΓ Κώστας Λουκέρης.

Στη συνάντηση έγινε αμοιβαία ενημέρωση για τις πρόσφατες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των δύο κομμάτων για την πολιτική συγκυρία και τη στάση τους ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Συμφωνήθηκε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και τη διαμόρφωση εναλλακτικής,  προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συμφώνησαν στην αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων που μπορούν να εκφραστούν και να υλοποιηθούν από δυνάμεις των οποίων οι αρχές και οι θέσεις βρίσκονται στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών. Με στόχο μια στρατηγική αντιμετώπισης των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας,  με εργαλεία την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και απώτερο σκοπό την βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία.

Ο διάλογος βάσει μιας συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας θα προκύψει μέσα από διαδικασίες κοινής πολιτικής δράσης στην κοινωνία και την ενεργοποίηση του Δικτύου Εναλλακτικής Διακυβέρνησης, στο οποίο συμμετέχουν και τα δύο κόμματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ