ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΒΙΑΣΟΥΝ

I428Η Alanah Pearce, δημοσιογράφος από την Αυστραλία, εντοπίζει τους νέους που της στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο Twitter και ενημερώνει για τη συμπεριφορά τους τις μητέρες τους.

Η δημοσιογράφος, που είναι παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής και εμφανίζεται σε  ένα δημοφιλές κανάλι του You Tube, δεχόταν απειλές βιασμού και σεξιστικά σχόλια, αλλά υπέθετε ότι τα σχόλια αυτά προέρχονταν από μεσήλικες άνδρες.

“Πριν από λίγο καιρό, συνειδητοποίησα ότι πολλοί από τους ανθρώπους που μου στέλνουν αηδιαστικά σεξουαλικά σχόλια μέσω του διαδικτύου δεν είναι ενήλικες άνδρες”, είπε στην εφημερίδα Guardian.

Η Pearce είπε ότι, επειδή πολλά από τα μηνύματα έχουν γραφτεί στο Facebook, της ήταν εύκολο να εντοπίσει τους ενόχους.

Αποδείχτηκε λοιπόν ότι ως επί το πλείστον επρόκειτο για μικρά αγόρια και ότι αν τους απαντούσε με λογικά επιχειρήματα δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

«Πολλά από τα σχόλια με έκαναν να νιώθω πολύ άβολα,» λέει η Pearce.

Έτσι εντόπισε τους γονείς των παιδιών αυτών, και τους ενημέρωσε για τη συμπεριφορά τους.

Με αυτό τον τρόπο επιχείρησε να διδάξει στα παιδιά αυτά ότι δεν είναι εντάξει να εκφράζονται σεξιστικά για τις γυναίκες, ότι ακόμη κι αν είναι στο διαδίκτυο, πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, και ότι θα πρέπει να υπάρξουν πραγματικές συνέπειες για αυτές τις συμπεριφορές τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ